Victor Piţurcă, prezentat oficial în funcţia de manager al echipei Universitatea Craiova

"Gândul meu este de a câştiga campionatul şi a accede în grupele Ligii Campionilor.. Sper să reuşesc. Nu este un gând imposibil de realizat. Universitatea Craiova este un club foarte bine aranjat în Liga I." - Victor Piţurcă.
Antrenorul român Victor Piţurcă.
Antrenorul român Victor Piţurcă. (Universitatea Craiova/facebook)

Victor Piţurcă a fost prezentat oficial, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, drept noul manager al grupării din Bănie - Universitatea Craiova, principalele obiective cu noua sa echipă a tehnicianului în vârstă de 62 de ani, după cum a declarat, fiind câştigarea titlului, respectiv accederea în grupele Ligii Campionilor.

"Gândul meu este de a câştiga campionatul şi a accede în grupele Ligii Campionilor. Poate că în primul an nu va fi posibil, dar în grupele Europa League putem să ajungem. Sper să reuşesc. Nu este un gând imposibil de realizat. Universitatea Craiova este un club foarte bine aranjat în Liga I. Poate cel mai puternic din Liga I şi din punct de vedere al infrastructurii şi al tuturor celorlalte lucruri. Oferte am avut şi din afară, dar cluburi de valoare medie şi nu mi-am permis să merg. Am avut şi din România. Am ales Craiova şi pentru că aici am crescut, aici am făcut primii paşi în fotbal, în plus v-am spus care e ambiţia mea la Universitatea", a declarat fostul selecţioner al naţionalei României.

"Discuţiile cu Universitatea Craiova au început acum 2 săptămâni şi nu cu nu ştiu cât timp în urmă cum s-a spus. Cu Papură da, am avut discuţii săptămânale în ultimii zece ani, discuţii numai despre fotbal, dar nu puteam să îi dau eu sugestii cât a fost principal, nici lui, nici lui Neagoe. Una e să stai cu echipa zi de zi şi alta să stai acasă şi să dai indicaţii. Am discutat cu domnul Rotaru, ne-am înţeles după câteva zile. Am rezolvat fără pretenţii mari. Eu am revenit nu cum am făcut o dată, pentru că acum mă interesează să facem performanţă, nu partea financiară. S-a tot spus că sunt Ferguson sau mai ştiu eu cine. Nu, nu sunt Ferguson, eu sunt Victor Piţurcă şi mă voi ocupa doar de partea fotbalistică, nimici mai mult. Normal, veniri, plecări de jucători şi aşa mai departe, dar nimic mai mult", a continuat Piţurcă, care îl precede pe banca tehnică pe Corneliu Papură, acesta din urmă alături de Adrian Neaga urmând să fie secunzii noului manager.
Staff-ul fostului internaţional va fi completat de Martin Tudor - antrenor portari, respectiv Cornel Blejan - preparator fizic.

Victor Piţurcă a debutat ca antrenor în 1992, ultima echipă antrenată fiind gruparea saudită Al Ittihad Jeddah, pe care a părăsit-o în iulie 2016. De-a lungul carierei sale acesta a mai pregătit gruparea alb-albastră de două ori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport