Victor Ponta: "Noul PNL începe să semene tot mai tare cu vechiul PDL. Scandal marca Traian Băsescu"

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Nici de Ziua Unirii nu avem parte de linişte. La scurt timp după ce a vorbit despre solidaritatea dintre români apreciind faptul că "doar uniţi suntem puternici şi putem asigura copiilor noştri un viitor mai bun", Victor Ponta şi-a îmbrăcat hainele de lider PSD şi a pus tunul pe Opoziţie. Premierul acuză că noul PNL începe să semene tot mai tare cu vechiul PDL - adică "scandal marca înregistrată Traian Băsescu".

"PNL ne acuză tot timpul de ceva. Dânşii sunt în opoziţie, însă mi-aş dori să avem mai puţin scandal dacă se poate, mai puţină ceartă. Am văzut că noul PNL începe să semene din ce în ce mai tare cu vechiul PDL. Scandal şi atât", a declarat Victor Ponta, citat de Mediafax.

"Haideţi să ne aşezăm la masa şi să discutăm despre Legea electorală, despre Codul fiscal, despre sistemul de alegeri. Facem alegeri, dar pe ce sistem facem, pe sistemul actual? Dânşii vor să-l schimbe, că spun că nu e bun. Păi dacă nu e bun, hai să facem un nou sistem. Adică genul ăsta de ceartă şi scandal marcă înregistrată Traian Băsescu şi PDL văd că a fost moştenit", a adăugat premierul.

Nemulţumirea lui Victor Ponta este legată de ultimatumul dat de liberali, care au constatat că există 26 de mandate vacante de primari, şase mandate de parlamentar, trei mandate de preşedinţi de Consilii Judeţene şi două de consilii judeţene dizolvate, iar Guvernul nu a respectat termenul legal în care era obligat să elaboreze suportul normativ în baza căruia să se organizeze aceste alegeri.

Astfel că vineri, liberalii au adoptat o rezoluţie prin care Guvernul Ponta primeşte termen o săptămână să declanşeze de urgenţă alegerile parţiale în toate circumscripţiile care au depăşit termenul legal de 90 de zile de la vacantarea funcţiilor publice alese, în caz contrar ameninţând că vor exista acţiuni în justiţie.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne