Victor Ponta: "Nu ştiam că pentru spionarea unei iubite eşti arestat preventiv"

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Rezoluţia PSD privind retragerea funcţiei de partid pentru o persoană aflată în atenţia justiţiei se va aplica inclusiv în cazul lui Gheorghe Nichita, a declarat sâmbătă premierul Ponta, la B1 TV, întrebat dacă în cazul edilului, urmărit penal, se va aplica respectiva rezoluţie. Premierul a mai adăugat că nu ştia că poate fi dispusă arestarea preventivă pentru "spionarea unei iubite", relatează Hotnews.

"Ştiu rezoluţia, că eu am propus-o. Cu siguranţă, se aplică la absolut oricine. Se pune doar problema, în general, dacă şi pentru ce fapte arestăm preventiv oamenii. Eu nu ştiu despre ce e vorba în dosar, nu vreau să mă iau doar după presa, după şpionarea unei iubite, nu ştiam că pentru asta eşti arestat preventiv. Ca să nu spionezi o altă iubită, sau de ce? Nu ştiu detalii, când le voi afla, cu siguranţă voi putea să comentez mai mult", a afirmat Ponta la B1 TV.

Reamintim că primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, va fi cercetat în libertate sub control judiciar, fiind acuzat de la abuz în serviciu, instigare la infracţiunea de acces ilegal la un sistem informatic, instigare la infracţiunea de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată.

Practic, primarul este acuzat că s-a folosit de Politia Locală pentru a-şi spiona iubita, pe care era gelos. Primarul vroia să ştie unde se află femeia în fiecare clipă, dar mai ales cu cine se întâlneşte. Pe maşina acesteia se afla montat un GPS, iar prin intermediul unui telefon mobil făcut cadou, care avea instalat în el o aplicaţie de tip "spy", îi erau verificate convorbirile şi toate datele stocate. Filajul, care a avut loc la Iaşi, Cluj, dar şi şi la Suceava, era decontat din banii primăriei.

În acest dosar ar fi apărut date noi. "Se vorbeşte de un asasin, care ar fi urmat să fie plătit să acţioneze la comanda primarului. Bărbatul, venit din Anglia, ar fi fost supravegheat de oamenii lui Nichita, pentru a se vedea dacă e dispus să meargă până la capăt", relatează B1 TV.

Mai multe informaţii despre acest caz puteţi accesa aici.

Esenţa comunistă a lui Ponta

Comentând modul în care premierul Victor Ponta, şef al PSD, s-a raportat la afacerea Nichita, fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu remarca faptul că folosirea instituţiilor de către partid în interes personal, e un "dat" la PSD, cum era şi la PCR.

"O nouă dovada că, în esenţa lui comunistă, Ponta nu înţelege de ce e grav ce a făcut Nichita. Până la urmă, zice el, n-a făcut decât să-şi spioneze iubita. Celor care gândesc că el le spun că Nichita a folosit instituţiile statului, poliţia locală în cazul lui, într-un interes personal. Dar, cum observăm şi altădată, folosirea instituţiilor de către partid e un "dat" la PSD, cum era şi la PCR.

Între aparatul de partid şi aparatul de stat ei nu văd nicio diferenţa. Asta e până la urma comunismul. Eu nu cred că Ponta ştie că e comunist în manifestări, dar din afară asta se vede. (...) Sper că Victor Ponta să aibă o minimă luciditate să plece înainte să-l scoată lumea cu pietre din Palatul Victoria. A scăpat ieftin în noiembrie, numai că, între timp, şi-a 'revenit' ", a comentat Sebastian Lăzăroiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagină noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne