Victor Ponta, "personaj important": nu va participa la dezbateri în primul tur al alegerilor pentru Cotroceni

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Tulcea, că nu va participa la dezbaterile dintre candidaţii la prezidenţiale înaintea primului tur, ci doar înaintea turului al doilea al alegerilor.

"În turul I îmi voi lua popcorn şi mă voi uita la dezbaterile dintre doamna Macovei, doamna Udrea, domnul Diaconescu, sunt doi domni Diaconescu, domnul Johannis... Va fi o cafteală, vorba ideologului Cotroceniului, la care nu doresc să particip. În turul II e altceva.", a declarat Ponta, citat de Hotnews.

Premierul, prezidenţiabil al PSD, a mai afirmat că porneşte înaintea alegerilor, pe care le-a numit "decisive pentru direcţia pe care o va avea România în următorii ani" cu un "start" de 40% din voturi asigurat de susţinerea PSD-UNPR-PC, iar "restul" depinde de el:

"PSD are un start fundamental de 40% din voturi. Restul de 10% până la 50% depinde de mine, dar e bine că am acest start", a afirmat premierul la Tulcea.

Adresându-se jurnaliştilor pe care subordonatul său, Mirel Palada, i-a etichetat dobitoci şi purceluşi anti-guvernamentali (fără ca premierul să îi ceară demisia pentru declaraţiile sale) Ponta a mai afirmat că îşi doreşte "ca viitorul preşedinte al României, că va fi el sau altcineva, "să nu mai dezbrace pe nimeni".

"Lăzăroii care vor cafteală, şi dezbracaţi, şi aşa mai departe, sunt o minoritate", a declarat premierul.

"Nu pot să înţeleg circul, show-ul, pe care îl fac unii candidaţi chiar dacă ştiu că nu ar câştiga nici dacă ar candida singuri." a mai adăugat Ponta, referindu-se la contracandidaţii săi.