Victorie dificilă pentru Marin Cilic în turul secund la Wimbledon

Tenismanul croat Marin Cilic.
Tenismanul croat Marin Cilic. (facebook)

Jucătorul croat de tenis Marin Cilic, numărul 9 în ierarhia mondială, a dispus miercuri, în cinci seturi, de lituanianul Ricardas Berankis, cu scorul 6-3, 4-6, 7-6 (6), 4-6, 7-5, în trei ore şi 34 de minute, într-un meci din turul al doilea la Wimbledon.

Câştigătorul turneului US Open anul trecut a condus de două ori la seturi, dar în decisiv a fost nevoit să salveze cinci mingi de break, înainte de a câştiga pe serviciul adversarului (locul 90 ATP), într-o confruntare pe muchie de cuţit pe iarba londoneză.

Cilic a făcut diferenţa şi prin cei 28 de aşi ai săi, iar în turul următor îl va întâlni pe americanul John Isner, într-un duel între două servicii de top din circuitul masculin.

Elveţianul Stanislas Wawrinka, câştigătorul de la Roland Garros, nu a avut nicio problemă în faţa dominicanului Victor Estrella, în faţa căruia s-a impus cu 6-3, 6-4, 7-5. Următorul adversar va fi spaniolul Fernando Verdasco, care a avut nevoie de cinci seturi pentru a câştiga meciul cu tânărul austriac Dominic Thiem.

Liderul mondial Novak Djokovic a pus capăt ultimei aventuri a lui Jarkko Nieminen la Wimbledon, cu 6-4, 6-2, 6-3, finlandezul fiind la ultimul sezon în circuit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport