[Video] Dăncilă devine "vedetă" şi în Franţa. Pe post de marionetă a lui Dragnea

Viorica Dancila (Prim-minstru)
Viorica Dancila (Prim-minstru) (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Viorica Dăncilă a devenit vedetă pe postul de televiziune francez ARTE. Nu însă la modul la care şi-ar dori ea... Francezii o înfăţişează drept o marionetă mânuită de un păpuşar cu mustaţă - şeful ei pe linie de partid, Liviu Dragnea.

Astfel, postul ARTE a realizat şi difuzat un filmuleţ satiric, în care o actriţă cu perucă blondă o întruchipează pe Dăncilă, ridiculizându-i discursul ţinut în Parlamentul European la dezbaterile pe tema statului de drept în România, dezbateri la care premierul, reamintim, i-a certat pe oficialii europeni mergând până la a cere socoteală pentru modul în care au fost redactate rapoartele MCV. În spatele femeii care o imită pe Dăncilă stă un bărbat cu mustaţă (lesne de ghicit cine) care-i şopteşte ce să spună.

"Sunt furioasă că ţara mea este monitorizată!”, „Sunt tratată ca o hoaţă”, „Sunt un băiat cinstit. Dacă aş minţi, mi-ar tremura mustaţa!”, strigă actriţa care o înfăţişează pe Dăncilă, repetând papagaliceşte ce îi spune "păpuşarul".

Viorica Dăncilă conduce guvernul din ianuarie 2018, fiindu-i impusă şefului statului - ameninţat că va fi destituit dacă refuză - de către puternicul şef al social-democraţilor, condamnat pentru fraudă electorală, mai spun francezii despre premierul român.

În emisiune se mai precizează că Dăncilă, o persoană care nu vorbeşte un cuvânt în engleză, a fost propulsată de fidelitatea ei faţă de şeful partidului, în Parlamentul European şi apoi prim-ministru.

De asemenea, francezii laudă rezultatele obţinute de DNA şi critică dur faptul că prin modificările operate în materie de Justiţie promovate de Viorica Dăncilă, cum ar fi decriminalizarea unor fapte de corupţie. Aceste manevre au fost criticate de zeci de mii de oameni care au ieşit în stradă, de magistraţii, de Comisia Europeană şi de Departamentul de Stat american, se mai arată în video.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne