Vietnamul, lovit de inundaţii şi alunecări de teren: cel puţin 37 de morţi şi 17.000 de case evacuate

Un pod prăbuşit miercuri în provincia nordică Yen Bai, Vietnam, în timpul ploilor torenţiale
Un pod prăbuşit miercuri în provincia nordică Yen Bai, Vietnam, în timpul ploilor torenţiale (Getty Images)

Cel puţin 37 de persoane au fost ucise şi alte 40 dispărute, în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren cauzate de ploile abundente din ultimele două zile, care au afectat mai multe provincii din nordul Vietnamului, potrivit datelor publicate joi de Guvern.

Comitetul central pentru controlul şi prevenirea dezastrelor naturale din Vietnam a declarat că inundaţiile au provocat, de asemenea, rănirea a 21 de persoane în provinciile Hoa Binh, Nghe An, Thanh Hoa, Son La şi Yen Bai.

Provincia centrală Nghe An, Vietnam, lovită de inundaţii
Provincia centrală Nghe An, Vietnam, lovită de inundaţii (AFP/Getty Images)

Nghe An, Vietnam
Nghe An, Vietnam (VIETNAM NEWS AGENCY)

Una dintre cele mai mari tragedii a avut loc joi dimineaţă, în provincia Hoa Binh, la sud de Hanoi, unde o alunecare de teren a îngropat în casele lor 18 persoane, dintre care trei au fost salvate, iar cel puţin opt au murit, conform ziarului local online Tuoi Tre.

Autorităţile au evacuat peste 17.000 de locuinţe pentru a preveni efectele devastatoare ale inundaţiilor, care au distrus deja 200 de case, au inundat parţial peste 17.000 de clădiri şi au deteriorat mai mult de 8.000 de hectare de teren agricol.

Centrul şi nordul Vietnamului sunt afectate în fiecare an de diferite tipuri de taifunuri şi de furtuni tropicale. În august a.c., taifunul Doksuri a ucis opt persoane în centrul ţării.

Potrivit statisticilor guvernamentale, furtunile şi inundaţiile tropicale au ucis 264 de persoane în 2016, şi au provocat daune economice de 1.475 miliarde de euro.

Mai multe informaţii: BBC

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe