Viitoarele taxiuri vor fi zburătoare


Airvinci
Airvinci (airvinci.com)

De mult timp, filmele science fiction ne prezintă obiecte zburătoare de toate tipurile, avioane, maşini, elicoptere, astronave etc. De multe ori ne-am întrebat când şi dacă va fi posibil să le vedem în viaţa reală, şi poate că momentul acela nu este atât de departe.

Diverse prototipuri îşi fac apariţia pe piaţă. Anul trecut, Administraţia Federală a Aviaţiei americane a aprobat efectuarea zborurilor de probă în spaţiul aerian american ale prototipului Terrafugia TF-X numită şi “maşina zburătoare”. Acest model ce poate găzdui patru pasageri, include două motoare electrice hibride: unul de 600 CP iar celălalt de 300 CP. Datorită acestor caracteristici, Terrafugia TF-X are o autonomie de zbor de 805 kilometri şi o viteză maximă de 322 km/h, fără realimentare sau reîncărcare.

Acum este rândul dronelor utilizate ca taxi

Prototipul este aproape gata şi în curând vor începe primele teste ale acestei aeronave fără pilot, programată să meargă acolo unde doriţi. Maşina zburătoare se numeşte Airvinci şi este dezvoltată de Tarek Ibrahim şi echipa sa.

Acest aparat de zbor fără pilot poate decola şi ateriza pe verticală. De asemenea, a fost proiectat pentru a transporta încărcături cu o greutate de circa o sută de kilograme, ceea ce o face capabilă să transporte cel puţin o fiinţă umană.

De-a lungul dezvoltării acestui prototip, unul dintre obiective a fost acela de a menţine preţul lui Airvinci aproape de preţul unui taxi normal, astfel încât utilizatorul poate decide dacă să ia un Uber, un taxi sau un Airvinci.

Potrivit managerului de proiect, prototipul este în faza finală de dezvoltare, iar efectuarea zborurilor de probă va începe în această vară în Statele Unite ale Americii. Echipa consideră că aceste drone-taxiuri vor fi disponibile deja de anul viitor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură