Virusul MERS loveşte Arabia Saudită

Arabia Saudita: se răspândeşte noul coronavirus NCoV.
Arabia Saudita: se răspândeşte noul coronavirus NCoV. (- / AFP / Getty Images)

Oficialii oraşului Jeddah au anunţat, miercuri, că există cel puţin 11 victime infectate cu virusul Sindromului Respirator din Orientul Mijlociu (MERS), printre care şi două decese.

Doi dintre pacienţii infectaţi cu MERS au murit, şase dintre ei s-au recuperat iar alţi trei sunt ţinuţi sub tratament, conform autorităţilor din departamental de sănătate al oraşului Jeddah.

În urma testelor care au arătat că mai mulţi membri ai spitalului Regele Fahd sunt infectaţi, departamentul de urgenţă al spitalului a fost închis pentru dezinfecţie. Pe timpul operaţiunii, unii dintre pacienţi au fost mutaţi la alte spitale. De asemenea, un caz izolat a fost înregistrat şi la spitalul Regele Abdel Aziz.

Ministerul Sănătăţii a asigurat publicul că nici un alt spital din Jeddah nu a fost infectat şi a negat suspiciunile conform cărora ar fi murit mai mult de două persoane din cauza virusului.

MERS este un virus din aceeaşi familie cu mortalul SARS, care a făcut ravagii în China în 2003. MERS şi-a făcut pentru prima oară apariţia în Orientul Mijlociu în 2012, şi poate provoca tuse, febră şi pneumonie şi chiar moarte.

Chiar dacă numărul de infecţii cu MERS este deocamdată relativ mic, acesta a înregistrat o rată a decesurilor estimată la peste 40% din victime. De asemenea, capacitatea de răspândire a virusului în zonele din Orientul Mijlociu a alertat oamenii de ştiinţă şi oficialii departamentelor de sănătate. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că virusul se poate răspândi de la cămile la oameni făcând mai multe studii în acest sens.

MERS şi-a mai făcut apariţia în Qatar, Kuwait, Jordan, Emiratele Arabe Unite, Oman şi Tunis cât şi în mai multe ţări din Europa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură