Virusul misterios din China. Numărul morţilor în provincia Hubei se ridică la 17

Coronavirusul, noul virus similar cu SARS.
Coronavirusul, noul virus similar cu SARS. (ROSLAN RAHMAN / AFP / Getty Images)

Numărul deceselor cauzate de noul virus misterios care a lovit China în provincia Hubei a crescut la 17 şi numărul total de cazuri confirmate a crescut în continuare, a informat miercuri televiziunea de stat, citând guvernul provincial.

Provincia a confirmat în total 444 de cazuri de coronavirus, care au apărut în capitala provinciei Hubei - oraşul Wuhan, de la 8 p.m. ora locală. Numărul deceselor raportat anterior în China a fost de nouă, toate în provincia Hubei.

Veştile despre îmbolnăviri cauzate de un virus misterios de tip SARS - cel care a cauzat sindromul respirator sever acut în 2002-2003 - au apărut la sfârşitul anului trecut. Cu toate acestea autorităţile chineze au încercat să minimizeze gravitatea crizei şi chiar au arestat utilizatorii de internet care au postat ştiri despre epidemie, acuzându-i că "răspândesc zvonuri".

După ce, în weekend, epidemiologi occidentali şi-au exprimat rezerve faţă de numărul mic de îmbolnăviri raportate de regimul comunist, Beijing-ul a recunoscut că amploarea epidemiei este mult mai mare decât raportase iniţial.

Cazuri sunt acum raportate în SUA, Japonia, Taiwan, hong Kong, Tailanda şi Coreea de Sud, iar aeroporturi din SUA, Rusia, Marea Britanie, Hong Kong şi alte ţări occidentale au început să monitorizeze turiştii care prezintă simptome de febră.

Adjunctul Comisiei Naţionale pentru Sănătate din China, Li Bin, a anunţat că virusul poate muta şi că poate declanşa epidemii masive.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe