Virusul Wuhan bagă frica în politruci: China anulează Congresul Naţional al Partidului

Pe de altă parte, Partidul trage oamenii cu arcanul în fabrici
Membrii Politburo în costume hazmat speriaţi de virusul Wuhan
Membrii Politburo în costume hazmat speriaţi de virusul Wuhan (Facebook, sursa necunoscută)

China a anunţat, luni, că anulează cel mai mare eveniment politic al anului, Congresul Naţional al Poporului, programat pentru 5 martie, întrucât focarul de virus Wuhan (Covid-19) continuă să se agraveze, a relatat The Washington Post.

Anularea sugerează că focarul de virus continuă nestăvilit, China având peste 77.000 de cazuri confirmate şi aproape 2.500 de decese în China continentală. După cum am explicat anterior în numeroase materiale, cifrele reale sunt mult mai mari.

Partidul Comunist Chinez încearcă să-şi repornească economia, după ce oprirea producţiei, cauzată de focarul de coronavirus, a prăbuşit producţia economică. Cea mai semnificativă problemă cu restartul economic este că virusul trebuie să fie eradicat complet mai întâi; altfel, va continua să se răspândească prin oraşe şi fabrici - forţând înteruperea şi mai lungă a producţiei şi prelungind criza. Acesta este cleştele prin care istoria forţează căderea Partidului Comunist Chinez, care, în trecut a demonstrat că poate ieşi din orice situaţie proastă pe care a creat-o cu ajutorul minciunilor - cu atât mai sfruntate cu cât situaţia era mai gravă.

El supremo - Xi Jinping - le-a spus oficialilor într-o reuniune a Partidului Comunist, că focarul de virus este un „mare test” pentru China, iar "ajustările privind politica" ar amortiza impactul economic al crizei. Xi Jinping a recunoscut „deficienţe evidente în răspunsul la epidemie”, avertizând că stresul financiar pe termen scurt ar putea fi iminent.

Xi Jinping a mai afirmat că „situaţia epidemică este încă severă şi complexă, iar activitatea de prevenire şi control este în cea mai dificilă şi critică etapă”.

Congresul Naţional şi organul său consultativ principal, care începe de obicei pe 5 martie, va fi anulat anul acesta - acest lucru sugerând că, în China, focarul rămâne sever şi subliniază faptul că Beijingul are probleme masive de a controla varianta oficială a situaţiei reale, pe care o transmite ministerul propagandei.

China a anulat un anunţ anterior, potrivit căruia se relaxau restricţiile de călătorie impuse asupra oraşului Wuhan, ceea ce sugerează, încă o dată, că focarul de virus este departe de a fi stăvilit.

Aşa cum am transmis anterior, China a revizuit definiţia cazurilor confirmate pentru a uşura temerile publicului cu privire la pandemie şi pentru a reuşi să aducă oamenii la muncă.

Anunţul privind anularea Congresului este prima situaţia de acest gen din 1995.