Virusul Wuhan călătoreşte: Pasager bolnav dat jos dintr-un avion în Boston. Linii aeriene închid zborurile către China

Medici în spitale din China se luptă cu epidemia cauzată de coronavirus Wuhan
Medici în spitale din China se luptă cu epidemia cauzată de coronavirus Wuhan (HECTOR RETAMAL/AFP via Getty Images)

Un pasager bolnav a fost întâmpinat de echipele de urgenţă şi de pompieri în SUA, după ce un zbor Beijing-Boston a aterizat pe Aeroportul Logan, au declarat oficialii.

Incidentul a evidenţiat o problemă tot mai mare - aceea a companiilor aeriene care transportă pasageri din China în diverse zone ale lumii, prezentând un risc enorm atât pentru destinaţiile respective, cât şi pentru ceilalţi pasageri prezenţi în avion.

Unul dintre motivele acestor incidente este tăcerea suspectă pe care a avut-o Organizaţia Mondială a Sănătăţii, de pe 31 decembrie, când a primit înştiinţări din partea regimului comunist cu privire la existenţa focarului.

După mai bine de două săptămâni de tergiversări şi declaraţii evazive, OMS reanalizează joi, într-o şedinţă cu uşile închise, dacă trebuie să declare stare de urgenţă la nivel global din cauza coronavirusului din China.

Aflat la începutul săptămânii în China, directorul OMS a acceptat prin tăcere o declaraţie a Ministerului chinez de Externe care susţinea că ... ar fi "pe deplin convins de capacitatea Chinei de a controla epidemia". Declaraţia, survenită în timp ce epidemia se extinde rapid în oraşe din toată China, a ridicat întrebări cu privire la controlul exercitat de regimul comunist asupra OMS, mai degrabă decât asupra epidemiei.

Îmbolnăviri cu virus Wuhan au fost confirmate în China, Hong Kong, Macao, Taiwan, Australia, Cambodgia, Canada, Franţa, Germania, Japonia, Malaezia, Nepal, Sri Lanka, Singapore, Tailanda, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite şi Vietnam.

Miercuri mai multe companii aeriene au anunţat anularea zborurilor către şi dinspre China, mai ales pe fondul diminuării substanţiale a numărului pasagerilor.

"Din cauza unei scăderi semnificative a cererii de călătorie în China, suspendăm unele zboruri între oraşele noastre hub şi Beijing, Hong Kong şi Shanghai începând de la 1 februarie până la 8 februarie", a declarat United Airlines într-un comunicat. „Vom continua să monitorizăm situaţia pe măsură ce se dezvoltă şi ne vom ajusta programul în funcţie de necesităţi.”

American Airlines a declarat: „Având în vedere scăderea semnificativă a cererilor de călătorii către şi dinspre China, American Airlines va suspenda călătoriile între Aeroportul Internaţional Los Angeles (LAX) şi Aeroportul Shanghai Pudong (PVG), precum şi dintre LAX şi Aeroportul Internaţional Capital din Beijing (PEK), din 9 februarie până la 27 martie 2020".

"Cerem scuze clienţilor pentru neplăceri, dar siguranţa clienţilor şi a echipajului este întotdeauna prioritatea noastră", a afirmat British Airways, într-o declaraţie, miercuri, potrivit Reuters.

Lufthansa a anunţat, de asemenea, că va suspenda toate zborurile către China până pe 9 februarie. Decizia afectează, de asemenea, filialele Swiss şi Austrian Airlines.