Virusul Wuhan continuă să se răspândească în Europa. Directorul OMS crede că "nu trebuie să căutăm vinovaţii"

Tedros Adhanom Ghebreyesus
Tedros Adhanom Ghebreyesus (Pierre Albouy / Getty Images)

  • SUA înregistrează al doilea deces, în statul Washington.
  • BMW plasează 150 de persoane în carantină după ce un angajat din München a fost infectat.
  • OMS: Virusul este „duşmanul comun” al umanităţii, aşa că nu vă concentraţi pe cine e de vină.
  • Iordania raportează primele două cazuri.
  • Numărul deceselor în Franţa se dublează.
  • Tunisia raportează primul caz.
  • Numărul total al cazurilor din Mareai Britanie ajunge la 40.
  • OCDE avertizează că creşterea globală ar putea scădea la jumătate.
  • Indonezia raportează primele cazuri.
  • „Se fac progrese” către un vaccin.
  • Statul New York se aşteaptă la mai multe cazuri.
  • India confirmă încă 2 cazuri.
  • Numărul oficial al deceselor în iran - 66.
  • UE confirmă 38 de decese în 18 ţări membre.
  • Virusul este acum prezent în 7 state americane: Washington, California, Illinois, Rhode Island, New York, Florida şi Oregon.

La scurt timp după ce Coreea de Sud a raportat 599 de cazuri noi de coronavirus ridicând totalul la 4.335 şi numărul deceselor la 22 (1.97% rata mortalităţii), Ministerul Transporturilor din Coreea de Sud a declarat că la zborurile din Coreea de Sud către SUA vor începe să fie testaţi toţi pasagerii verificând obligatoriu temperatura - deşi întrebarea este ce rost are, din moment ce perioada de incubaţie, asimptomatică, poare dura până la 27 de zile.

După şase săptămâni de speculaţii cu privire la modul în care Indonezia a reuşit să evite un focar, în special având în vedere miile de călători din Hubei care au vizitat ţara, guvernul celei de-a patra ţări din lume ca populaţie a confirmat că doi pacienţi au avut rezultate pozitive la teste luni, relatează Reuters.

Goldman Sachs a amânat toate călătoriile neimportante pentru personalul său „cu efect imediat”, potrivit unui memoriu văzut de Reuters.

Ministrul Sănătăţii din India a confirmat 2 cazuri noi pe măsură ce virusul se răspândeşte în India şi Pakistanul vecin. Autorităţile medicale din Portugalia au confirmat primele 2 cazuri din ţară luni devreme.

Iar Iranul a raportat luni dimineaţă 523 de cazuri noi de coronavirus (50% creştere) şi 11 decese noi, ceea ce a adus totalul la 1.501 de cazuri confirmate şi 66 de morţi.

Regimul comunist de la Beijing pare că s-a hotărât să raporteze numere din ce în ce mai mici în speranţa repornirii economiei. A raportat 202 cazuri suplimentare şi 42 de decese suplimentare, aseară. În această dimineaţă în SUA, premierul chinez Li Keqiang a declarat că focarul de coronavirus este într-un "stadiu crucial" şi că tendinţele pozitive în afara provinciei Hubei înseamnă că trebuie menţinute măsuri stricte de control. Măsuri care nu vor putea fi implementate în Europa, deoarece sunt extrem de drastice.

Într-o conferinţă ţinută luni de organizaţia Mondială a Sănătăţii, directorul Tedros a spus că focarul ucide doar aproximativ 2% dintre cei pe care îi infectează. Din această cauză, Tedros consideră că „stigmatul, pentru a vorbi deschis, este mai periculos decât virusul în sine”.

Directorul OMS, fost lider de partid marxist etiopian, cu legături strânse cu China, care la începutul apariţiei epidemiei în China recomanda tuturor ţărilor să ţină deschise fluxurile de mărfuri şi călători (din China), a părut luni preocupat să şteargă vina pentru răspândirea globală a flagelului. El a afirmat că "umanitatea are acum un duşman comun . (...) "nu trebuie să ne concentrăm să găsim vinovaţii".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură