Virusul Wuhan. Guvernul Ungariei decretează stare de urgenţă

.
. (pixabay.com)

Guvernul a decretat stare de urgenţă cu privire la măsurile de protecţie împotriva virusului Wuhan, a declarat miercuri Gergely Gulyás, şeful de cabinet al premierului maghiar.

Gulyás a precizat că guvernul a luat decizia în conformitate cu o propunere a ministrului de Interne şi a comitetului operativ. Miercuri dimineaţă, comitetul operativ al Ungariei, responsabil de coordonarea răspunsului la focarul de virus Wuhan a propus guvernului ungar să dispună stare de urgenţă.

Şeful de cabinet a afirmat că oamenii care răspândesc zvonuri sau care încalcă regulile de carantină vor fi urmăriţi penal.

Toate documentele care vor expira în viitorul apropiat vor rămâne valabile în timpul stării de urgenţă, a adăugat el.

Toate măsurile vor rămâne valabile până la o nouă notificare, a spus Gulyás.

Guvernul a dispus interzicerea călătorilor din Italia, China, Coreea de Sud şi Iran, cu excepţia cetăţenilor maghiari care sosesc din acele ţări, care vor trebui să rămână în carantină la domiciliu două săptămâni după sosire.

Pentru a aplica restricţiile de călătorie, controalele la frontieră vor fi reintroduse pe graniţele Schengen cu Slovenia şi Austria. Toate trenurile, autobuzele şi zborurile din ţările în cauză vor fi, de asemenea, sistate miercuri la miezul nopţii.

Guvernul a decis să interzică evenimentele la care participă peste 100 de persoane, în timp ce evenimentele în aer liber cu peste 500 de participanţi vor fi, de asemenea, supuse interdicţiei.

Gulyás a afirmat că este responsabilitatea organizatorilor să anuleze evenimentele.

Guvernul a introdus interdicţia vizitelor la universităţi, dar opţiunile de studiu la distanţă vor rămâne deschise ca măsură de protecţie în lupta împotriva coronavirusului.

Universităţile vor începe să se închidă joi.

Şeful de cabinet al premierului a menţionat că universităţile maghiare au un număr mare de studenţi străini, adăugând că din cele 13 cazuri de coronavirus ale Ungariei, până în prezent, 9 erau resortisanţi străini.

El a precizat că şcolile vor rămâne deschise deocamdată, dar că acest lucru se poate schimba dacă va deveni necesar pentru protecţia vieţii şi a sănătăţii. El a susţinut că virusul nu afectează în mod obişnuit copiii, iar închiderea şcolilor primare ar putea implica anularea completă a anului şcolar 2020.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe