Virusul Wuhan: Italia înregistrează peste 2300 de noi cazuri în ultimele 24 de ore şi aproape 200 de noi victime

Virusul Wuhan loveşte Italia
Virusul Wuhan loveşte Italia (Getty Images)

Italia a raportat, miercuri, peste 2300 de noi cazuri şi aproape 200 de decese cauzate de infecţia cu virus Wuhan.

Un interviu luat de postul britanic Channel 4 unui medic italian care supervizează reţeaua de centre de asistenţă de urgenţă arăta că media de vârstă a celor internaţi - la momentul respectiv circa 800 de pacienţi - era de 65 de ani. Datele intră în contradicţie cu afirmaţiile vehiculate în presă, conform cărora virusul Wuhan este un factor de risc doar pentru grupa de vârstă 70+.

Marţi, Italia a suspendat plăţile pentru creditele ipotecare din cauza focarului de coronavirus, după ce peste 9.000 de persoane fuseseră infectate şi peste 460 au decedat.

Între timp, rezidenţii panicaţi s-au înghesuit în supermarketuri pentru a se aproviziona, întrucât întreaga ţară a intrat în blocaj marţi dimineaţă, după ce străzile din Italia au devenit aproape goale în urma ordinelor date de guvern populaţiei de a evita deplasările, cu excepţia „situaţiilor de muncă urgente, verificabile şi a situaţiilor de urgenţă sau de sănătate”.

Locurile frecventate de turişti - inclusiv galeriile din Milano, Piaţa Sf. Petru din Vatican etc. - sunt acum pustii, după ce măsurile drastice de stăvilire a epidemiei de virus Wuhan au fost extinse în întreaga ţară.

Companiile suferă în mod evident de pe urma carantinei. Barurile şi restaurantele sunt deschise numai între 6:00 şi 18:00 şi trebuie să menţină clienţii la o distanţă minimă de un metru unul de celălalt.

Muzeele şi spaţiile culturale sunt închise şi, de asemenea, cluburile de noapte, cinematografele, teatrele şi cazinourile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe