Virusul Wuhan lasă Veneţia fără carnaval

Carnaval la Veneţia
Carnaval la Veneţia (Getty Images)

Italia a anunţat că va anula carnavalul de la Veneţia, care ar fi trebuit să aibă loc până marţea viitoare, pe fondul temerilor cu privire la noul focar de virus Wuhan care a explodat la sfârşit de săptâmână.

Celebra sărbătoare a fost anulată ca parte a măsurilor de interzicere a adunărilor publice mari după ce a treia persoană a murit din cauza virusului în Italia, potrivit The Associated Press. Italia are în prezent 152 de cazuri cunoscute, reprezentând cel mai mare focar din afara Asiei.

Măsura a fost anunţată duminică de guvernatorul provinciei Veneto, Luca Zaia.

Zaia a declarat presei că transportul public, inclusiv autobuzele, trenurile şi, în cazul Veneţiei, bărcile vor fi dezinfectate şi muzeele vor fi închise începând de duminică. Trei cazuri de coronavirus au fost confirmate la Veneţia, toate fiind octogenari, conform AP.

Cazurile din Italia au fost concentrate în regiunea nordică a ţării, cu marea majoritate - 110 - în Lombardia. Singurele cazuri din sud au fost până acum un cuplu de chinezi din Roma, care au avut rezultate pozitive la teste la începutul acestei luni.

Angelo Borrelli, şeful Agenţiei naţionale de protecţie civilă, a declarat reporterilor de la Roma că oficialii din domeniul sănătăţii publice nu au identificat încă „pacientul zero” în Italia.

Un bărbat italian din Codogno s-a îmbolnăvit critic săptămâna trecută, oficialii presupunând iniţial că a contractat virusul prin intermediul unui prieten italian care s-a întors recent de la locul de muncă din Shanghai, dar atât prietenul, cât şi mai mulţi resortisanţi chinezi care frecventează aceeaşi cafenea unde bărbatul au luat masa înainte de a se îmbolnăvi au fost testaţi, iar rezultatele au ieşit negative.

Borrelli a afirmat că între timp, oficialii se vor concentra pe reducerea răspândirii prin restricţii şi închideri publice. Zborurile directe din China, Hong Kong, Taiwan şi Macao au fost de asemenea blocate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe