Vlad Alexandrescu: Legea lui Iordache de distrugere a patrimoniului istoric a trecut pe repede-înainte

PSD şi ALDE vor să legalizeze distrugerea patrimoniului şi să şteargă de pe faţa Pământului orice urmă a istoriei naţionale, a acuzat fostul ministru Vlad Alexandrescu, la scurt timp după ce Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a dat undă verde unei controversate iniţiative legislative.
Vlad Alexandrescu
Vlad Alexandrescu (Facebook, Vlad Alexandrescu)

Senatorul USR Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii, s-a arătat nemulţumit marţi, pe pagina sa de socializare, după ce un proiect de lege marca PSD care vizează patrimoniul a trecut de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor.

"Legea lui Iordache de distrugere a patrimoniului istoric al României a trecut pe repede-înainte în Comisia Juridică din Camera Deputaţilor! Vine azi la plenul Camerei decizionale. Aceasta este legea prin care se dezincriminează modificările sau distrugerea unui monument istoric arhitectural ori a patrimoniului natural. Pedeapsa cu închisoarea care trebuia să descurajeze această infracţiune şi să ne protejeze patrimoniul naţional devine o simplă contravenţie sancţionabilă cu 500 de lei plătibili în 15 zile. PSD şi ALDE vor astfel să legalizeze distrugerea patrimoniului şi să şteargă de pe faţa Pământului orice urmă a istoriei naţionale", a declarat Vlad Alexandrescu.

Senatorul susţine că, în Senat, puterea nu a vrut să o supună la vot, a amânat-o până când a trecut tacit şi a ajuns la Camera Deputaţilor.

"Au votat un aviz pozitiv la Comisia pentru Administraţie din Cameră în doar câteva secunde, nu au permis asociaţiilor de arhitecţi să îşi spună punctul de vedere. Până şi Guvernul dăduse un punct de vedere negativ, chiar susţine că dacă legea va trece vom vedea tot mai multe distrugeri. Într-un fel sau altul, borfaşii aceştia trebuie opriţi. Nu este de ajuns că ne fură viitorul, dar acum vor să ne distrugă şi trecutul. Nu trebuie să permitem moştenirea de sute de ani a înaintaşilor noştri să fie distrusă de câţiva oameni fără conştiinţă, precum Iordache, Nicolicea şi ortacii lor!", a precizat Vlad Alexandrescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne