Vlad Filat a participat la manifestaţiile de 1 Mai de la Chişinău

Premierul moldovean, Vlad Filat.
Premierul moldovean, Vlad Filat. (PETRAS MALUKAS / AFP / Getty Images)

Premierul R. Moldova, Vlad Filat, a luat parte la manifestaţiile de la Chişinău, organizate marţi cu prilejul Zilei Internaţionale a Muncii, relatează Unimedia.

Mii de muncitori din toată ţara au organizat un miting în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Participanţii la acţiune au venit să-şi apere drepturile şi au lansat un apel către toţi oamenii muncii să-şi solidarizeze eforturile în vederea construirii unei vieţi mai bune.

Totodată, muncitorii au adoptat o rezoluţie prin care cer susţinerea producătorilor autohtoni cu scopul creării locurilor de muncă, asigurarea unui salariu decent şi condiţiilor normale de muncă. De asemenea, oamenii au cerut guvernării să întreprindă acţiuni pentru combaterea ”muncii la negru”.

Prezent la eveniment, premierul Vlad Filat a menţionat că printr-un efort comun a fost posibilă depăşirea crizei economice. ”Putem spune cu certitudine că am depăşit perioada de destabilizare a ţării noastre. Este necesar să fim împreună pentru ca economia Republicii Moldova să fie una sănătoasă şi durabilă, bazată pe principii, nu pe speculaţii ieftine care au la bază obiectiv electoral”, a spus Filat.

”Să nu lăsăm pe nimeni sa ne dezbine. Să facem tot posibilul ca să fim uniţi. Doar aşa vom izbândi. Eu cred în R. Moldova şi în viitorul ţării noastre”, le-a transmis premierul participanţilor la miting.

Mitingul a fost organizat de sindicate cu susţinerea guvernului şi a patronatelor.