Vlad Voiculescu arată cel de al treilea elefant: Corupţia din sistemul de sănătate. Apel către români

Românii care nu mai vor să vadă bolnavi legaţi de paturi în spitale şi, în genere, dezastru în sistemul sanitar sunt îndemnaţi de Vlad Voiculescu să semneze petiţia pentru menţinerea în vigoare a ordonanţei vizând eliminarea numirilor politice de la conducerea spitalelor, redefinirea conflictelor de interese etc., astfel încât sistemul de Sănătate să poată fi curăţat de flagelul corupţiei.
Vlad Voiculescu(Ministrul Sanatatii)
Vlad Voiculescu(Ministrul Sanatatii) (Florin Chirila/Epoch Times)

Statul nu şi-a servit niciodată cu adevărat cetăţenii aşa cum ar fi trebuit şi cum ar fi putut să o facă, remarcă, pe contul său de socializare, fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, comentând reportajul lui Tolontan despre pacienţii legaţi de paturi cu chingi de tir în timp ce angajaţii spitalului renovau casa managerului.

Motivul principal al apariţiei unor fenomene precum bolnavii legaţi de paturi de la Centrul Neuropsihiatric Măciuca este tocmai CORUPŢIA din sistem, politizarea instituţiilor, angajarea rudelor şi a oamenilor de la partid fie în funcţii cheie de unde să coordoneze aranjamentele pentru firme private proprii sau agreate de partid, fie în funcţii oarecare doar ca să ia un salariu, prezenţa la serviciu fiind opţională, mai arată Vlad Voiculescu.

Prin acest tip de oameni şi prin acest mod de a conduce, banii puţini pe care îi avem la dispoziţie pentru susţinerea sistemului de sănătate sunt redirecţionaţi către foloase personale (ex: renovarea propriei case, un contract pentru firma soţiei sau firma care plăteşte vacanţele etc.) sau foloase aduse partidului/găştii din care şefii fac parte, atrage atenţia fostul ministru, făcând un apel către cetăţeni să semneze petiţia "Vrem sistem de sănătate/Nu iertare de păcate", prin care deputaţilor li se cere să menţină în vigoare Ordonanţa de Urgenţă 79/2016.

Respectiva ordonanţă care elimină numirile politice de la conducerea spitalelor, defineşte mai clar conflictele de interese şi face un pas către profesionalizarea managementului de spital a fost respinsă, după 0 dezbateri de Senat iar acum votul decisiv urmează să fie dat în Camera Deputaţilor.

"Pentru că sistemul de sănătate este al nostru! Păcatele sunt ale lor!", adaugă Voiculescu, dând link către petiţie https://campaniamea.de-clic.ro/…/vrem-sistem-de-sănătate-nu…

Mai multe informaţii despre Ordonanţa 79 sunt furnizate de Vlad Voiculescu aici