Vlad Voiculescu: Despre o faptă incredibil de frumoasă şi o mică manipulare marca PMB

Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Fostul ministrul tehnocrat al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a povestit vineri, pe pagina sa de socializare, că, anul trecut, Costin Borc, vicepremier în Guvernul Cioloş, i-a vorbit despre o donaţie pe care Ion Balş, executorul testamentar al Sandei Cârciog Rizescu, ar vrea să o facă unui spital din Bucureşti.

"Mi-a spus că este vorba despre aproape jumătate de milion de euro. În nebunia acelor zile, m-am gândit că nu poate fi adevărat. Am aflat mai târziu că doamna Sanda Cârciog Rizescu a fost stabilită în Marea Britanie peste 30 de ani. Alături de soţul dânsei a sprijinit România de-a lungul întregii vieţi, susţinând printre altele efortul din jurul Memorialului de la Sighet. Când am înţeles că oferta era cât se poate de serioasă şi că nu se găsea o cale de realizare, comunicarea cu spitalul ales fiind cel puţin dificilă, am căutat şi am găsit la Spitalul Clinic Ion Cantacuzino o echipă de obstetricieni şi neonatologi dedicată, cu un plan pe cât de necesar pe atât de bine pregătit... adică exact ce trebuia ca lucrurile să se întâmple", a rememorat Vlad Voiculescu.

Potrivit tehnocratului, astăzi Spitalul Cantacuzino se bucură datorită acestei donaţii nu numai de renovarea unei săli de operaţii, ci şi de echipamente vitale de ultimă generaţie dedicate nou-născuţilor şi urmăririi ecografice a pacienţilor, echipamente noi şi necesare care au înlocuit dotările vechi de peste 10 ani care nu mai puteau fi nici reparate.

"Împlinirea acestui gest miraculos se datorează doar tenacităţii domnului Ion Balş, care a avut dificila sarcină de executor testamentar şi care şi-a propus să depăşească dificultăţile deloc puţine pe care le-a întâmpinat. Datorită efortului dânsului şi al echipei de medici care a gândit şi implementat proiectul, mii de gravide (peste 3000) au fost monitorizate cu aparatură de ultimă oră şi zeci de copii care altfel s-ar fi prăpădit sunt acum acasă, sănătoşi, alături de părinţii lor! Confuzia pe care o creează comunicatul ASSMB (care dă impresia că Primăria Bucureşti a avut de asemenea o contribuţie majoră la această investiţie - lucru perfect neadevărat) nu face dreptate memoriei acestei femei generoase", a precizat Vlad Voiculescu.