Vlad Voiculescu: Legea vaccinării va fi asumată de Guvern

Dacă nu vrei să îţi vaccinezi copilul, minimul pe care ţi-l poate cere statul este să iei o decizie informată, a opinat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în contextul în care există un mic curent anti-vaccinare în rândul societăţii noastre.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Legea vaccinării - care o să fie disponibilă public în următoarele săptămâni - va fi asumată de întregul Guvern Cioloş, a declarat, la Digi24, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

"Susţin vaccinarea şi susţin importanţa vaccinurilor. Avem legea vaccinării, pe care o avem în pregătire şi care o să fie disponibilă public în următoarele săptămâni. Vă voi putea spune decizia pe care a luat-o Guvernul în integralitatea sa. Cu siguranţă e o decizie pe care trebuie să ne-o asumăm ca Guvern", a declarat Vlad Voiculescu.

Întrebat dacă susţine obligativitatea vaccinărilor, el a răspuns: "Poziţia mea e următoarea: trebuie cel puţin să iei o decizie informată, dacă nu vrei să îţi vaccinezi copilul, minimul pe care ţi-l poate cere statul este să iei o decizie informată, să fii dispus să iei toate informaţiile despre riscurile şi beneficiile vaccinurilor şi să iei o decizie informată".

Dacă ar fi vorba despre propriul copil, Vlad Voiculescu susţine că şi l-ar vaccina cu siguranţă.