Vlad Voiculescu: Pacienţii români, condamnaţi la moarte de PSD&company. Le lipseşte frica de Dumnezeu

Dacă în urmă cu un an pacienţii români care aveau nevoie de transplant pulmonar puteau merge în străinătate pentru a fi salvaţi, mulţumită iresponsabilităţii PSD&company acum nu mai este cazul, au fost condamnaţi la moarte, şi-a exprimat indignarea tehnocratul Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Deşi PSD a preluat deja de luni bune toate frâiele puterii, situaţia pacienţilor care au nevoie de transplant pulmonar este în continuare dramatică, a tras un semnal de alarmă, pe pagina sa de Facebook, fostul ministrul tehnocrat al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care îi acuză pe politicieni de iresponsabilitate.

"Au trecut 7 luni de când PSD are controlul tuturor (tuturor!) instituţiilor (Ministerul Sănătăţii, Primăria Municipiului Bucureşti, primării de sector, Agenţia Naţională de Transplant etc.) şi resurselor care ar putea contribui la ceea ce urlau în gura mare anul trecut: "să se facă transplant pulmonar aici, la noi, în România!". Acum, la 7 luni după alegeri, poate oricine vedea cât valorează de fapt viaţa pacienţilor pentru protagoniştii PSD&company", a declarat Vlad Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătăţii a amintit că, anul trecut, pacienţii români încă puteau merge în străinătate pentru a fi salvaţi, însă acum nu mai este cazul.

"În urma ameninţării experţilor Eurotransplant de către Narcis Copcă [managerul de la spitalul Sf. Maria - n.r.] şi a măreţelor negocieri ale domnului Bodog [ministrul Sănătăţii - n.r.], AKH Viena mai primeşte doar 5 pacienţi pe an. Anul ăsta, lista s-a închis deja de luni de zile. Pacienţii români sunt condamnaţi la moarte", a precizat Vlad Voiculescu.

Potrivit tehnocratului, minciuna, orgoliile şi lipsa de responsabilitate au lăsat zeci de pacienţi care au nevoie de transplant pulmonar fără nicio şansă.

"Transplantul de care ar fi nevoie cel mai urgent în societatea noastră ar fi unul de frică de Dumnezeu, unul care s-ar putea face doar cu extirparea glandei minciunii de la politicieni, a glandei autosuficienţei de la unii medici şi a cancerului iresponsabilităţii din ambele categorii", a subliniat Vlad Voiculescu.

În materialul video postat de fostul ministru, opinia publică poate vedea şi auzi o parte dintre personaje "minţind în continuare despre problemuţele care ar mai fi":

- lipseşte o substanţă;

- cantităţile de materiale sanitare necesare sunt mici şi nu vin furnizorii la licitaţie;

- chirurgului (acela care locuieşte în Germania şi venea fuga-fuga în concediu de la Hanovra să opereze) i-a expirat avizul pentru. a practica în România;

"Astea le-au spus acum, la repezeală, la televizor. Ar mai fi, sigur, câteva zeci, dar dacă mai lipseşte ceva şi îşi dau seama în timpul operaţiei, nu-i bai, trimit familia să cumpere! Ar fi atât de comic dacă nu ar fi atât de îngrozitor de trist", a conchis Vlad Voiculescu.