Vlad Voiculescu: Ponta promovează iresponsabilitatea, dezinformarea şi politica tabloidă

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu nu a ezitat să-l taxeze pe Victor Ponta după ce fostul premier a distribuit un articol în care Guvernul Cioloş era acuzat că a dat undă verde unei noi exploatări aurifere în Apuseni, deşi realitatea este cu totul alta.
Vlad Voiculescu(Ministrul Sanatatii)
Vlad Voiculescu(Ministrul Sanatatii) (Florin Chirila/Epoch Times)

Fostul premier şi lider al PSD Victor Ponta promovează iresponsabilitatea, dezinformarea şi politica tabloidă, a acuzat vineri, pe pagina sa de Facebook, ministrul tehnocrat al Sănătăţii Vlad Voiculescu.

"Dacă vi s-a părut vreodată că responsabilitatea, onestitatea şi bunul simţ sunt doar nişte simple cuvinte în limba tehnocrată, atunci să-i mulţumim acestui fost premier pe nume Victor Ponta care le dă valoare şi un sens cât se poate de direct promovând opusul lor adică iresponsabilitatea, dezinformarea şi politica tabloidă", a precizat Vlad Voiculescu.

Potrivit ministrului Sănătăţii, situaţia reală e descrisă mai jos de Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, şi seamănă cu un banc cu Radio Erevan: nu e exploatare ci prospecţiune, nu e aur ci e cupru şi permisul nu l-a dat Guvernul Cioloş ci Guvernul Ponta.

Reacţia lui Vlad Voiculescu vine după ce fostul premier Victor Ponta a postat pe contul său de Facebook, un articol scris de jurnaliştii de la stiripesurse.ro, intitulat "Guvernul Cioloş a dat undă verde unei noi exploatări aurifere în Apuseni", însoţit de un comentariu ironic:

„Hai - ne vedem la Universitate să protestăm: "Jos Ponta"! Gurane, Mândruţă, Nicuşor - lăsaţi sarmalele şi la luptă "principialilor"!!! Wow - ce şi-au mai bătut joc de oameni!”

Reacţia Guvernului

„Faceţi o confuzie voită şi distribuiţi informaţii mincinoase în preajma Crăciunului. În ştire sunt oricum mai multe confuzii: nu e vorba de aur ci de cupru, nu e vorba de explorare şi nici de exploatare ci de un permis de prospecţiune şi în final de fapt nu e vorba de faptul că guvernul Cioloş a dat undă verde la explorare ci Guvernul Ponta. Dacă nu vă amintiţi, recitiţi aici.

Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale nu a dat anul acesta o licenţă de exploatare, nici măcar una de explorare. Licenţa de explorare se aprobă doar prin Hotărâre de Guvern şi nu s-a întâmplat în 2016. Există doar un permis de prospecţiune pentru acea firmă în zona adiacentă perimetrului Rovina.

Perimetru pentru care această firmă a primit în 2015 - când eraţi prim-ministru - o licenţă de exploatare pe 20 de ani. Această licenţă nu a fost aprobată de Guvernul Cioloş anul acesta”, i-a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, fostului premier Victor Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne