Vlad Voiculescu s-a pus pe treabă. Spitalul de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti, în atenţia Parchetului

A doua zi după ce Ministerul Sănătăţii a anunţat că va sesiza DNA după controlul de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, a urmat la rând Spitalul de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti care a intrat acum în atenţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Facebook)

Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii a constatat o serie de nereguli în ceea ce priveşte contracte de închiriere între Spitalul de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti şi mai multe societăţi comerciale, astfel că instituţia condusă de Vlad Voiculescu a decis să sesizeze Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

"În ceea ce priveşte închirierea unui spaţiu destinat unui bufet de incintă, Corpul de Control nu a putut identifica, de exemplu, aprobarea Consiliului de Administraţie a DSP Bucureşti, caietul de sarcini al licitaţiei sau aprobarea Ministerului Sănătăţii. De asemenea, în ceea ce priveşte acest contract, Corpul de Control a identificat două forme ale acestuia - una bătută la maşina de scris, alta scrisă pe un calculator - care diferă una de cealaltă.

Astfel, în forma scrisă la calculator lipseşte un articol şi anume cel referitor la interzicerea subînchirierii spaţiului respectiv. Lipsa acestui articol în a doua formă a contractului a dus la subînchirierea ulterioară către o altă societate. În fine, Corpul de Control a constatat şi faptul că, în perioada 2007 - 2011, managerul Spitalului a avut calitatea de angajat al acestei societăţi, fapt ce contravine prevederilor legii", se arată într-un comunicat remis miercuri de Ministerul Sănătăţii.

Analizând un contract de închiriere a unui spaţiu pentru un atelier de reparaţii optică medicală, Corpul de Control a constatat că lipsesc de la dosar aprobarea Ministerului Sănătăţii şi a Consiliului de Administraţie.

Iniţial, acest contract a fost încheiat cu o societate comercială în 2002, firmă ce avea să se dizolve în anul 2008 prin decizie definitivă a Curţii de Apel Bucureşti. În 2009, Spitalul încheia un acord cu această firmă dizolvată în 2008 pentru înlocuirea în contractul de închiriere cu o altă societate a aceloraşi asociaţi.

"În ceea ce priveşte închirierea unui spaţiu pentru înfiinţarea unei farmacii în 1993, Corpul de Control a mai constatat că nu se poate proba respectarea prevederilor contractuale. Astfel, documentul prevede ca societatea să efectueze o serie de reparaţii în Spital, dar nu se poate demonstra respectarea acestor obligaţii. Spitalul nu a putut furniza documente, iar reparaţiile nu sunt trecute în evidenţa contabilă", se mai precizează în comunicatul citat.

Având în vedere constatările controlului, raportul va fi înaintat de Ministerul Sănătăţii către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru analiza existenţei unor posibile fapte de natură penală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne