Vladimir Tismăneanu: Ponta şi Tăriceanu, nişte căpuşe

"Aşa arată nomenclatura, cu mutre de ciocoi şi rânjete de arendaşi", a declarat Vladimir Tismăneanu, făcând referire la Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu.
Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu
Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu (Facebook.com/Vladimir Tismăneanu)

Politologul Vladimir Tismăneanu nu are deloc cuvinte de laudă pentru fostul premier Victor Ponta, care acum ceva vreme l-a făcut "legionar", şi preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, al doilea om în stat.

Într-o postare pe contul său de Facebook, Vladimir Tismăneanu îi desfiinţează pe cei doi politicieni.

"Aşa arată nomenclatura, cu mutre de ciocoi şi rânjete de arendaşi. Cu metehne de Gore Pirgu şi suflete de Stănică Raţiu. Ciocoiul Tăriceanu nu stă la coadă precum muritorii de rând, el s-a născut cu stea în frunte, este predestinat să se jertfească pe altarul interesului naţional.

Nu vremelnic, nu sporadic, ci zi de zi şi ceas de ceas. Logoreic incurabil şi mitoman iremediabil, arendaşul Ponta se crede biruitor şi atunci când este irevocabil înfrânt.

Sunt impertinenţi, impenitenţi, batjocoritori şi trufaşi. Le lipseşte cu desăvârşire noţiunea de bine public. La drept vorbind, sunt doar nominal cetăţeni. În realitate, sunt căpuşe!", a scris Vladimir Tismăneanu.