Voiculescu îşi va executa pedeapsa la Rahova

Penitenciarul Rahova
Penitenciarul Rahova (Epoch Times România)

Dan Voiculescu îşi va executa pedeapsa de zece ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani la Penitenciarul Rahova, a decis marţi Comisia din Penitenciarul Rahova, informează B1 TV. Fondatorul PC se află deja în carantină până joi la Penitenciarul Rahova, când se încheie perioada prevăzută de 21 de zile.

Luni, aceeaşi comisie a stabilit că patronul trustului Intact îşi va executa pedeapsa în regim închis, deoarece, potrivit legii, persoanele care primesc o sentinţă mai mare de trei ani vor primi un astfel de regim de detenţie.

Potrivit regulamentului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim închis sunt cazate, de regulă, în comun, prestează muncă şi desfăşoară activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, moral-religioase, instruire şcolară şi formare profesională, în grupuri, în interiorul penitenciarului, sub pază şi supraveghere.

Condamnaţii care execută pedeapsa în regim închis pot presta munca şi pot desfăşura activităţi educative şi culturale în afara penitenciarului, sub pază şi supraveghere continuă, cu aprobarea directorului penitenciarului.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Dan Voiculescu în ziua de 8 august la 10 ani de închisoare, fiind găsit vinovat de spălare de bani şi prejudicierea statului român cu 60 de milioane de euro, în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetării Alimentare (ICA). Totodată, lui Voiculescu i s-au interzis mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne