Voiculescu: Punerea fustelor în cap în faţa instituţiilor internaţionale, consecinţe extrem de grave pentru pacienţi

Pacienţii români nu mai pot beneficia de transplant pulmonar la centrul AKH Viena, rezultat direct al iresponsabilităţii şi populismului unor personaje de prim rang din PSD şi a apropiaţilor lor, a atras atenţia, revoltat, tehnocratul Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

De peste 10 ani colaborarea dintre statul român şi centrul de transplant pulmonar al AKH Viena funcţiona fără probleme. Peste 40 de români au fost salvaţi, după ce au fost îndrumaţi către acest centru de medici români şi de alţi pacienţi care trecuseră prin aceleaşi greutăţi, însă cum totul s-a sfârşit, şi-a exprimat nemulţumirea, pe pagina sa de Facebook, fostul ministru Vlad Voiculescu.

"Centrul de transplant pulmonar de la AKH-Viena nu mai primeşte pacienţi români! Situaţia grea a relaţiilor cu instituţii respectabile din străinătate şi situaţia fără speranţă a câtorva zeci de oameni care nu vor supravieţui fără acest transplant este rezultatul direct al iresponsabilităţii şi populismului unor personaje de prim rang din PSD şi a apropiaţilor lor", a acuzat Vlad Voiculescu.

Tehnocratul care a coordonat Ministerul Sănătăţii pe vremea lui Dacian Cioloş a explicat, punctual, cum a fost posibil aşa ceva:

1. Investiţia

În ultimii ani, spitalul Sf. Maria - un spital de sector din capitală în subordinea Primăriei - a investit sub conducerea dr. Narcis Copcă peste 10 milioane de euro pentru înfiinţarea unui "centru de excelenţă" pentru transplant. Banii s-au cheltuit, nu s-a făcut niciun transplant. Vă sună cunoscut? Floreasca, "centru de excelenţă" pentru arsuri, barocameră...?

2. Personalul

Deşi s-au cheltuit peste 10 milioane de euro, nu s-a angajat însă nici măcar un chirurg care să fi făcut un singur transplant de plămâni. Nici măcar unul. Un "centru de excelenţă în transplant" fără un singur specialist în transplant.

3. Acreditarea

Cu toate astea, şi cu toate că alte condiţii nu erau îndeplinite de asemenea, centrul primeşte acreditare, cu susţinerea Dr. Zotă, în virtutea unor afinităţi şi motivaţii pe care le voi detalia mai târziu.

4. Manipularea

În campania electorală, Gabriela Firea, alături de Narcis Copcă (Sf. Maria) şi Victor Zotă (Agenţia Naţională de Transplant-ANT) au manipulat cu bună ştiinţă acreditând ideea că pacienţii care au nevoie de transplant pulmonar sunt trimişi de mine la AKH- Viena. Şi găsiseră şi legătura: eu lucrasem şi locuisem la Viena! Mă făceam astfel automat vinovat!

AKH Viena este un spital de stat, deci nu aş fi putut niciodată avea acţiuni sau părţi sociale aici, iar dacă am ajutat vreodată vreun român care a venit acolo la tratament, am făcut-o gratis şi am ajutat de multe ori cu bani, aşa cum pot depune mărturie câteva zeci de familii cel puţin.

"Ministrul Vlad Voiculescu vrea să dezmembreze morţii români şi să le trimită toate organele în străinătate" - Narcis Copca

Acuzaţiile mincinoase la adresa mea nu importă aici însă. Acestea vor fi lămurite în instanţă.

5. Punerea fustelor în cap în faţa instituţiilor internaţionale

Acuzaţiile mincinoase şi iresponsabile la adresa unor instituţii respectabile din străinătate au întotdeauna consecinţe extrem de grave pentru pacienţi! Mai devreme sau mai târziu.

Eurotransplant - organizaţia internaţională responsabilă pentru coordonarea activităţii de transplant în ţări precum Austria, Belgia, Germania, Luxemburg, Olanda, Slovenia - a fost numită în faţa mea şi în spaţiul public "un ONG care vrea să ducă organele românilor în Germania" (de către dr. Zotă, preluat apoi şi de confratele dr. Copcă) iar experţii invitaţi în România pentru a ajuta la evaluarea realistă a capacităţii noastre de a face transplantul pulmonar au fost ameninţaţi de avocaţii dr. Copcă.

AKH Viena - spitalul unde zeci de parlamentari, miniştri şi alţi demnitari merg liniştiţi, ei şi rudele lor, devenise dintr-o dată proprietatea mea privată. Experţilor în transplant de la AKH Viena li s-a spus - de către acelaşi Narcis Copcă şi avocaţii acestuia - că spitalul este investigat de procurori (!!!). În condiţiile acestea, şi în condiţiile în care statul român îşi plăteşte oricum cu întârziere de ani datoriile pentru unele tratamente, oare le-ar putea reproşa cineva că se vor ocupa de acum de pacienţi austrieci, unguri, slovaci, cehi... dar nu şi români?

6. Poziţia faţă de medicii şi pacienţii români

Medicii români din Societatea Română de Pneumologie şi pacienţii cu transplant pulmonar au avertizat din timp, public, asupra consecinţelor populismului celor mai sus menţionaţi! Pentru Gabriela Firea, Narcis Copcă şi Victor Zotă nimic nu a contat. Agenda lor a fost alta. Pentru ei, pacienţii şi medicii acestora sunt doar nişte unelte.

Toţi cei de mai sus sunt plătiţi din bani publici, din taxele plătite inclusiv de pacienţii ale căror vieţi sunt acum periclitate şi de familiile lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne