Voiculescu rămâne la "răcoare". Instanţa i-a respins cererea de eliberare condiţionată

Condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul ICA, fostul politician Dan Voiculescu a ratat din nou eliberarea condiţionată.
Dan Voiculescu şi Avocatul Gheorghiţă Mateuţ la Curtea de Apel
Dan Voiculescu şi Avocatul Gheorghiţă Mateuţ la Curtea de Apel (Epoch Times România)

Fondatorul Antenelor, Dan Voiculescu, rămâne în închisoare. Tribunalul Bucureşti i-a respins marţi, în mod definitiv, cererea de eliberare condiţionată în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, dosar cu un prejudiciu de 60 de milioane de euro, încă nerecuperat integral.

Aflat la Jilava, Dan Voiculescu - condamnat în august 2014 la 10 ani de închisoare cu executare - poate să depună o nouă cerere abia în luna mai 2017.

După ce a fost încarcerat, omul de afaceri a scris, în mai puţin de un an şi jumătate, 11 cărţi. Pentru fiecare dintre ele ar fi trebuit să primească, potrivit vechii legi, o reducere de 30 de zile.

Fostul mogul de presă nu putea să scrie 2.000 de pagini în 73 de ore, adică o pagină de "lucrare ştiinţifică" la 2 minute, au arătat procurorii DNA, care au cerut ca fondatorul Antenelor să nu fie încă eliberat.

Pe de altă parte, avocatul omului de afaceri, Gheorghiţă Mateuţ, a cerut eliberarea clientului său, susţinând că în Comisia de la Penitenciarul Rahova s-a decis că acesta a executat o treime din pedeapsă şi că nu se poate pune la îndoială că cele 11 lucrări ştiinţifice au fost scrise de el.