Volkswagen urmează să plătească 15 miliarde USD în scandalul emisiilor

Un judecător federal din San Francisco, SUA, a aprobat plata unei sume de 15 miliarde de dolari pentru a soluţiona majoritatea acuzaţiilor aduse împotriva Volkswagen în scandalul privind înşelarea testelor de poluare.
Logo-ul companiei Volkswagen.
Logo-ul companiei Volkswagen. (Captură Foto)

Judecătorul districtual Charles Breyer a semnat marţi ordinul de aprobare a celei mai mari înţelegeri privind un scandal auto din istoria Statelor Unite.

Aproximativ 475.000 de proprietari de automobile Volkswagen şi Audi cu motoare diesel de 2 litri cu patru cilindri vor putea acum să obţină compensaţii începând de săptămâna viitoare.

Este probabil ca majoritatea proprietarilor să îşi vândă automobilele înapoi la Volkswagen după ce compania a recunoscut că a înşelat testele de poluare. În plus, proprietarii de automobile pot primi compensaţii cuprinse între 5.100 şi 10.000 de dolari.

“Înţelegerea este corectă, rezonabilă şi potrivită”, a scris Breyer în ordinul său, postat marţi de tribunal.

Volkswagen va acoperi cheltuielile de judecată, inclusiv până la 324 milioane de dolari pentru taxe şi 8,5 milioane de dolari pentru costuri suplimentare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe