Vom avea o coaliţie de dreapta la prezidenţiale? Băsescu: "Preacinstiţii liberali merg mână în mână cu PSD-ul în foarte multe situaţii!"

Traian Băsescu şi, implicit, PMP ar susţine o coaliţie de dreapta care să meargă cu un candidat unic la prezidenţiale. Problema este însă onestitatea liberalilor, susţine fostul şef al statului.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi, că este în favoarea unei coaliţii de dreapta care să susţină la următoarele alegeri prezidenţiale un candidat unic însă s-a declarat sceptic în ceea ce priveşte "onestitatea PNL-ului", partid care acum "se dă cu capul de pereţi" pe legile Justiţiei, însă când a fost vorba de reducerea numărului de parlamentari la 300, a votat împotrivă.

"Categoric, da, (...) dacă se reuşeşte o coaliţie foarte bine. Problema mea este alta, onestitatea PNL-ului. Aduceţi-vă aminte cum ţipă de dragul poporului şi cum se dau cu capul de pereţi şi legile justiţiei şi să fim la dispoziţia poporului. Păi, domn 'e, a fost un referendum pentru 300 de parlamentari, da? Legea a fost la vot în 2017. Cine a votat împotriva reducerii numărului de parlamentari la 300? PSD, PNL, UDMR", a declarat Traian Băsescu, preluat de Agerpres, la TVR 1, întrebat fiind dacă ar fi de acord cu ideea unei coaliţii în zona de dreapta a politicii, într-o alianţă PNL-PMP-USR.

De asemenea, Băsescu i-a acuzat pe liberali că au mers "mână în mână" cu social-democraţii în cazul unui proiect de lege iniţiat de PNL prin care care se anulează impozitele şi contribuţiile sociale pentru dezvoltatorii imobiliari care au construit pe persoană fizică. Acest proiect de care ar beneficia şi personaje precum Robert Negoiţă, primarul social-democarat al sectorului 3, a fost votat în Parlament şi de PSD.

"Deci, ăştia, precinstiţii liberali, de fapt, merg mână în mână cu PSD-ul în foarte multe situaţii. Deci, prin Legea 29, promulgată de preşedintele Iohannis, a fost trimisă la promulgare pe 30 decembrie, promulgată pe 15 ianuarie, îi scutesc de datorii pe dezvoltatorii imobiliari. (...) A fost iniţiată de patru liberali, în frunte cu Raluca Turcan şi votată la greu de PSD şi ALDE. (...) I-a scutit de datorii", a mai spus Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne