Vosganian: Acţiunea DNA împotriva lui Tăriceanu - ultimul spasm al sistemului

Acţiunea DNA împotriva liderului ALDE Călin Popescu Tăriceanu este "ultimul spasm al unui sistem care trebuie să înceteze să funcţioneze în acest fel", a acuzat vicepreşedintele partidului Varujan Vosganian, care pretinde că şeful său este victima unui dosar politic.
Varujan Vosganian
Varujan Vosganian (Epoch Times România)

Liderul grupului parlamentar ALDE din Camera Deputaţilor, Varujan Vosganian, a reacţionat joi, într-o declaraţie pentru Agerpres, după ce procurorii DNA au deschis un nou dosar penal pe numele şefului său de partid, Călin Popescu Tăriceanu.

"Sper ca ceea ce se întâmplă acum să fie ultimul spasm al unui sistem care trebuie să înceteze să funcţioneze în acest fel. Nu este normal să te bazezi pe delaţiuni pentru fapte care s-au întâmplat acum mai bine de zece ani.

Nu este normal ca împotriva unui om care se bucură de o mare simpatie, de fiecare dată când sunt alegeri, să începi înainte o cercetare penală. Nu e normal ca procurori care au eşuat până acum în mod flagrant în dosare să fie puşi în continuare să instrumenteze astfel de dosare.

Nu este normal ca noi să aflăm din presă despre deschiderea unor anumite dosare. Îmi manifest speranţa că lucrurile se vor lămuri foarte repede", a declarat Varujan Vosganian.

Reamintim că DNA îl acuză pe Tăriceanu că ar fi primit mită 800.000 de dolari în foloase necuvenite de la o companie austriacă, prin contracte fictive, pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial derulat de firmă. Potrivit presei, compania în cauză ar fi Fujitsu Siemens Austria iar contractele sunt pentru licenţe Microsoft. (Detalii aici)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne