Vosganian, mesaj pentru PSD: Ar trebui să se abţină de la a mai face "revoluţii de catifea" în economie

Pe viitor ar trebui să ne abţinem de la orice revoluţie de natură fiscală, să lăsăm mediul de afaceri într-un cadru predictibil în care să se dezvolte, a transmis purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian.
Varujan Vosganian
Varujan Vosganian (Epoch Times România)

Mediul de afaceri trebuie lăsat să se dezvolte singur, astfel că guvernanţii ar trebui să se abţină în perioada următoare de la "revoluţii de catifea" în domeniul economic, a atras atenţia marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian.

"Eu cred că în perioada următoare ar trebui să ne abţinem de la a mai face revoluţii de catifea în domeniul economic. Cred că e momentul să considerăm că legislaţia e suficientă pentru a lăsa mediul de afaceri să se dezvolte singur, noi doar încurajându-l prin pârghiile pe care le avem active, de la ajutoare de stat şi până la programe start-up. Deci cred că pe viitor ar trebui să ne abţinem de la orice revoluţie de natură fiscală, să ne abţinem de la rediscutarea nivelelor de impozitare, de la modul în care se percep taxele şi să lăsăm mediul de afaceri într-un cadru predictibil în care să se dezvolte", a declarat Vosganian, întrebat dacă ar susţine transferul contribuţiilor de la angajat la angajator, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, liderul ALDE a admis că are un "oarecare regret" că de o bună bucată de vreme nu a mai avut discuţii pe probleme economice cu reprezentanţi avizaţi din Guvern.

"Cred că motivul pentru care în ultima vreme nu am discutat probleme economice a fost că presiunea opiniei publice a îndreptat lucrurile către alte direcţii. Poate că acesta a fost motivul. Eu acum caut explicaţii. În orice caz, în cadrul coaliţiei noi nu avem fisuri, nu am avut nicio dispută şi nu s-a pus niciodată problema unei divergenţe structurale. Ştiu că s-au invocat discuţii legate de candidaturi la Preşedinţia României, legate de modul în care vom participa la alegerile europene, de faptul că ALDE creşte şi asta ar putea să fie la un moment dat un subiect de nelinişte pentru PSD - deşi eu nu cred deloc asta, eu cred că PSD ar trebui să se bucure pentru că ALDE creşte în sondaje, deoarece pentru PSD şi pentru noi obiectivul fundamental în clipa de faţă este ca în permanenţă PSD-ALDE să aibă cel puţin 50% în opţiunile publice şi să se vadă că exprimă în continuare voinţa majorităţii românilor. Nu, nu pot să spun că există divergenţe de o asemenea profunzime, dincolo, sigur, de orgoliile personale, de comportamentele personale. Nu putem fi identici, pentru că dacă eram identici erau dânşii la ALDE sau noi la PSD. Ba chiar ar trebui să ne bucurăm că există o anumită diversitate şi pe asta se bazează şi ALDE atunci când creşte în sondaje", a afirmat Vosganian.