WADA publică noi reguli de testare a sportivilor

WADA, agenţia mondială anti-doping
WADA, agenţia mondială anti-doping (Getty Images)

Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a făcut cunosucte, vineri, noile reguli pentru testarea continuă a sportivilor în contextul pandemiei de coronavirus Wuhan, scrie AFP, citat de Agerpres.

AMA/WADA solicită Agenţiilor naţionale antidoping să respecte restricţiile instituite de autorităţile din ţările lor, chiar dacă aceste constrângeri ''împiedică activitatea zilnică a tuturor celor implicaţi'' în lupta împotriva dopajului.

Prin aceste directive se încearcă să se asigure ''o protecţie adecvată sportivilor şi personalului care se ocupă de testarea antidoping, asigurând în acelaşi timp integritatea programelor de testare, în special în perspectiva JO 2020'', potrivit comunicatului de presă al AMA/WADA.

Persoanele responsabile de colectarea eşantioanelor de la sportivi nu trebuie să prezinte niciun fel de simptom care ar putea fi relaţionate cu Covid-19. Totodată, ei trebuie să îi întrebe pe sportivii controlaţi dacă au astfel de simptome .

Dacă un angajat al unei Agenţii antidoping a contractat virusul, sportivii pe care i-a testat trebuie să fie anunţaţi imediat, şi invers, sanunţă WADA.