Wimbledon 2019. Shuai Zhang - "Îi urez Simonei să câştige turneul" (video)

Chinezoaica Shuai Zhang eliminată în sferturile circuitului de la Londra de Simona Halep, după un meci foarte încrâncenat, i-a transmis sportivei noastre un mesaj încurajator la conferinţa de presă, urându-i succes maxim la 'All England Club'.
Shuai Zhang şi Simona Halep la Wimbledon 2019.
Shuai Zhang şi Simona Halep la Wimbledon 2019. (Getty Images)

Chinezoaica Shuai Zhang (30 ani, 50 WTA) a fost eliminată de pe tabloul principal de simplu al turneului de Mare Şlem de la Wimbledon de jucătoarea română Simona Halep (27 ani, 7 WTA), după un meci frumos, foarte disputat, ambele tenismene arătând un nivel înalt de măiestrie. Partida foarte spectaculoasă, care a trimis-o pe sportiva noastră în careul de aşi a circuitului, s-a terminat după o oră şi 28 de minute, scor final 7-6 (4), 6-1.

"Îi urez Simonei să câştige turneul deoarece este jucătoarea care îmi place cel mai mult. Îmi place nu doar pentru că joacă un tenis grozav, ci şi pentru că este o persoană grozavă. Se vede în ochii ei ce persoană plăcută e! Când am învins-o de două ori a vorbit foarte frumos despre mine. În plus, ajută sportivele din România jucând la dublu alături de ele. Iar când este obosită şi alte jucătoare s-ar retrage de la dublu, ea nu face niciodată asta. Tot timpul munceşte din greu şi le ajută pe jucătoarele din România. Este o eroină în România! A tras din greu să câştige Fed Cup şi o respect enorm! Toate ţările din lume au nevoie de o persoană ca ea", a declarat Shuai Zhang la conferinţa de presă de după meci.

"Am o relaţie foarte bună cu Shuai, suntem ok şi în afara terenului. La finalul meciului mi-a spus că îmi urează să câştig turneul şi că speră să fac asta. I-am spus 'Să te audă Dumnezeu!'", a mărturisit Simona la rândul ei.

În penultimul act, Simona o va întâlni pe Elina Svitolina (8 WTA). În confruntările directe, jucătoarea din Ucraina conduce cu 4-3.