Wimbledon 2019. Simona Halep, ce campioană, ce jucătoare! Calificare în mare fel în semifinalele competiţiei

Simona ne-a bucurat din nou cu o evoluţie magnifică la Grand Slam-ul din capitala Marii Britanii, învingând-o pe chinezoaica Shuai Zhang, în două seturi, scor final 7-6 (4), 6-1.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Adversară dificilă pentru Simona Halep (27 ani, 7 WTA) în lupta pentru semifinalele turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, în persoana chinezoaicei Shuai Zhang (30 ani, 50 WTA) care a ridicat mari probleme fostei lidere mondiale încă din primul minut de joc. Partida foarte spectaculoasă, care a trimis-o pe tenismana noastră în careul de aşi a circuitului, s-a terminat după o oră şi 28 de minute, scor final 7-6 (4), 6-1.

Zhang a început foarte hotărâtă această confruntare, a fost extrem de agresivă, a încercat să încline balanţa de partea ei cât mai repede, ceea ce a şi reuşit pentru scurt timp, aceasta creându-şi la un moment dat un avantaj de trei seturi (1-4). Dar Simona nu a dat înapoi, s-a calmat şi a găsit soluţiile la jocul oponentei sale.

Românca a crescut nivelul de joc, a pus stăpânire pe teren trimiţând mingea stânga dreapta cât mai aproape de linia de margine, forţând-o astfel pe tenismana asiatică să greşească mai mult. A recuperat încet dar sigur avantajul creat de adversara. S-a apărat foarte bine, inteligent, a găsit lungul de linie, gestionând excelent fiecare minge în parte. A avut precizie, timing şi un mental deosebit, de mare campioană.

În partea a doua a duelului Shuai Zhang nu a mai reuşit să ridice aceleaşi probleme ca în debutul întâlnirii. Puţin agitată, greşelile neforţate au crescut ca număr, şi-a pierdut din concentrare şi agresivitate. Constănţeanca şi-a continuat însă bine planul de joc încheind senzaţional, asigurându-şi prezenţa în semifinalele de la 'All England Club' pentru a doua oară după ediţia din 2014.

Halep, care anul trecut s-a oprit în turul al treilea la Wimbledon, va primi de la organizatori pentru această victorie un cec în valoare de 588.000 de lire sterline, respectiv 780 de puncte WTA, urmând să joace în continuare cu câştigătoarea din meciul care le opune pe ucraineanca Elina Svitolina (24 ani, 8 WTA) - Karolina Muchova (Cehia, 22 ani, 68 WTA).