Wimbledon 2019. Simona Halep - 'E o senzaţie uimitoare, mă simt foarte bine, dar sunt emoţionată' (video)

Simona Halep se află în finala turneului de la Londra după ce a învins-o pe ucraineanca Elina Svitolina cu 6-1, 6-3, o premieră pentru româncă, şi un rezultat ce-i asigură locul 4 în clasamentul WTA începând de luni.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep (27 ani, 7 WTA) a acces în ultimul act al competiţiei londoneze după ce a trecut de ucraineanca Elina Svitolina (24 ani, 8 WTA). O victorie frumoasă adjudecată fără mari probleme, o nouă şansă pentru fosta lideră mondială de a-şi adăuga palmaresului ei un nou trofeu important.

"E o senzaţie uimitoare, mă simt foarte bine, dar sunt emoţionată. E unul dintre cele mai bune momente din viaţa mea. Vreau să mă bucur de tenis, sunt fericită că am ajuns în finală. N-a fost chiar atât de uşor pe cât o arată scorul, am avut game-uri lungi. E mereu dificil contra ei, dar cred că am stat bine din punct de vedere tactic”, a declarat imediat după meci Simona pentru Eurosport.

Simona Halep este al doilea reprezentant al României care joacă finala la Wimbledon, după Ilie Năstase, ce a pierdut finalele din 1972 şi 1976.

Campioana noastră s-a calificat astfel în a cincea finală de Grand Şlam din carieră după cele din 2018 de la Australian Open, 2014, 217 şi 2018 (campioană) la Roland Garros. Doar la US Open românca nu a apucat să joace cu trofeul pe masă, având o semifinală în 2015.

În ultimul act, Simona o va întâlni pe americanca Serena Williams (10 WTA) care a trecut la rândul ei de Barbora Strycova (54 WTA) cu 6-1, 6-2. Finala este programată să aibă loc sâmbătă de la ora 16:00.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport