Wimbledon 2019. Simona Halep în formă maximă! Câştigă în faţa revelaţiei acestui circuit şi se califică în sferturi (video)

Meci câştigat categoric de Simona Halep în fata americancei Cori Gauff - o jucătoare valoroasă şi puternică, dar cu mai puţină experienţă decât fosta lideră mondială care a încheiat fără emoţii cu 6-3, 6-3.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep (27 ani, 7 WTA) a avut-o ca adversară în optimile de finală a circuitului de Mare Şlem de la Wimbledon pe tânăra jucătoare americană Cori Gauff (15 ani, 313 WTA) - venită din calificări, un meci pe care fosta lideră WTA merita să-l câştige pe deplin după felul în care a evoluat.

Revelaţia acestei ediţii a competiţiei din Marea Britanie, care a eliminat surprinzător sportive mult mai puternice şi cu experienţă, Venus Williams (Statele Unite 39 ani, 44 WTA), Magdalena Rybarikova (Slovenia 30 ani, 139 WTA), respectiv Polona Hercog (28 ani, 60 WTA), s-a înclinat în faţa sportivei de la malul Mării Negre după o oră şi 14 minute de joc efectiv, în două seturi egale, scor 6-3, 6-3.

Jocul Simonei a fost unul extrem de solid, de bună calitate, doar cu mici probleme la serviciu de care Gauff a beneficiat pe alocuri. Constănţeanca a dominat însă clar în celelalte compartimente, o evoluţie superbă care ne dă speranţe de un parcurs cât mai lung la acest turneu, de ce nu chiar să-şi adjudece mult doritul trofeu.

Game-urile au fost lungi, echilibrate, dar în care Simona a avut întotdeauna un plus, a fost mult mai inspirată, experienţa tricolorei fiind dealtfel un alt avantaj de luat în seamă.

Cori Gauff nu a găsit soluţia la jocul Simonei, a încercat să joace mai agresiv, a lovit mai puternic, a atacat, asumându-şi mai multe riscuri pe final, dar diferenţa de valoare dintre cele două s-a văzut.

Calificarea în sferturi i-a dus lui Halep 430 de puncte WTA, respectiv 294.000 de lire sterline.

Următoarea adversară a româncei va fi chinezoaica Shuai Zhang (30 ani, 50 WTA), care a eliminat-o la rândul ei pe ucraineanca Daiana Iastremska cu scorul de 6-4, 1-6, 6-2. Partida se va juca marţi.

Bilanţul întâlnirilor dintre Halep şi Zhang este favorabil jucătoarei asiatice (2-1).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport