Wimbledon. Angelique Kerber, campioana competiţiei din capitala Marii Britanii (video)

"Ştiam că trebuie să joc cel mai bun tenis în faţa Serenei, dar am încercat să nu mă gândesc prea mult la asta. Sunt fericită..În urmă cu două săptămâni, nimeni nu credea că pot ajunge atât de departe" - Angelique Kerber.
Angelique Kerber, campioană la Wimbledon, alături de adversara sa din ultimul act, americanca Serena   Williams.
Angelique Kerber, campioană la Wimbledon, alături de adversara sa din ultimul act, americanca Serena Williams. (Getty Images)
,

Angelique Kerber (30 ani, 10 WTA) a cucerit, sâmbătă, cel de-al treilea titlu de Mare Şlem din carieră, după evoluţia admirabilă din ultimul act susţinută în compania uneia dintre cele mai titrate jucătoare ale lumii - americanca Serena Williams (36 ani, 181 WTA), de şapte ori câştigătoare al acestei prestigioase competiţii (2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015, 2016).

Germanca s-a impus în două seturi identice cu scorul de 6-3, 6-3, după o oră şi opt minute de joc, ea fiind de altfel cea care a dominat partida de la un capăt la altul.

"Cred că fără experienţa anului trecut nu aş fi putut câştiga acum acest turneu. Am învăţat multe din situaţiile prin care am trecut în 2017, din aşteptările pe care le-am avut, din evenimentele petrecute atunci. De asemenea, aveam nevoie să-mi găsesc motivaţia după anul 2016, care a fost pentru mine unul deosebit. Să am din nou un astfel de an este imposibil, dar am încercat să-mi îmbunătăţesc jocul, fără a mă gândi la rezultate" a declarat proaspăta regină de la Wimbledon.

"Am fost emoţionată înainte de meci. Ştiam că trebuie să joc cel mai bun tenis în faţa Serenei, dar am încercat să nu mă gândesc prea mult la asta. Sunt fericită, eu am câştigat meciul. Nu este ea cea care l-a pierdut. Este incredibil. Este special, am câştigat la Wimbledon. Nimeni nu îmi va lua acest titlu. În urmă cu două săptămâni, nimeni nu credea că pot ajunge atât de departe" - a adăugat Kerber, pentru prima oară campioană la Londra.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport