Wimbledon. Rafael Nadal, calificare cu emoţii în semifinalele competiţiei (video)

"A fost un meci plin de emoţii, cu un tenis de mare calitate, mai ales în cel de-al cincilea set.. Este un sentiment minunat să ajungi în semifinale la Wimbledon." - Rafael Nadal.
Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal.
Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal. (Getty Images)

Rafael Nadal (32 ani, 1 ATP) a avut un adversar destul de incomod în sferturile turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, în persoana argentinianului Juan Martin Del Potro (29 ani, 4 ATP), cel din urmă fiind foarte aproape de a produce surpriza.

Campionul iberic a avut mult de suferit până să reuşească să-şi asigure prezenţa în careul de aşi al puternicului circuit de la All England Club, acesta impunându-se la capătul unui meci extrem de disputat. Partida a durat nu mai puţin de 4 ore şi 47 minute de joc efectiv, scorul pe tabela de marcaj arătând 7-5, 6-7 (7/9), 4-6, 6-4, 6-4.

"A fost un meci plin de emoţii, cu un tenis de mare calitate, mai ales în cel de-al cincilea set. Îmi pare rău pentru Martin, este un jucător incredibil, un adversar incredibil şi merita, într-un fel, să câştige la rândul său. Este un sentiment minunat să ajungi în semifinale la Wimbledon. Am fost neliniştit, desigur, după ce am pierdut cel de-al doilea set. Conduceam cu 6-3 în tiebreak şi am făcut o mare eroare, cu acea dublă greşeală, iar meciul s-a schimbat. Însă mi-am putut ridica nivelul de joc în seturile 4 şi 5. În ultimul set, Del Potro a fost uriaş, a fost foarte greu de oprit. Sunt fericit că am supravieţuit tuturor acelor puncte importante pe care nu trebuia să le pierd", a mărturisit liderul ierarhiei ATP.

În continuare, spaniolul va avea un meci la fel de greu în compania sârbului Novak Djokovic, fost număr unu mondial, care a trecut la rândul lui de japonezul Kei Nishikori cu scorul de 6-3, 3-6, 6-2, 6-2.

În duelurile directe dintre cei doi aşi ai tenisului mondial masculin, Djokovik are un avantaj minim de un joc câştigat 26 - 25, cei doi veterani cunoscându-se destul de bine.

În cealaltă semifinală a competiţiei londoneze, tenismanul sud-african Kevin Anderson (32 ani, 8 ATP), a reuşit ceea ce nimeni nu se aştepta - să-l scoată din cărţi pe principalul favorit si totodată deţinătorul trofeului, elveţianul Roger Federer. Anderson a dispus de Federer cu 2-6, 6-7 (5-7), 7-5, 6-4, 13-11, după 4 ore şi 17 minute.

Sud africanul va trebui în continuare să-i ţină piept americanului John Isner, care l-a învins la rândul lui pe canadianul Milos Raonic.