“Wow! S-a unit ‘dreapta’! Bulversant! Teribil! Eclatant! Vezuvian!” - Firea, după pactul dintre PNL, USR, PLUS

Gabriela Firea la Parchetul General
Gabriela Firea la Parchetul General (Epoch Times România)

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a lansat o serie de ironii la adresa alianţei electorale încheiate între liderii PNL, USR şi PLUS. Într-o postare publicată, sâmbăta seara, pe Facebook, într-o notă vădit sarcastică, social-democrata susţine că cele trei partide de dreapta s-au unit în respectiva alianţa ca „să fure şi să mintă” şi că pactul în sine nu ar fi deloc important: “S-a unit ‘dreapta’!! Wooooowww!!! Cine?? Partidele de dreapta!! Tare de tot!! Bulversant! Teribil! Eclatant! Vezuvian!!”.

„Cum stăteam eu aşa printre roşiile şi ardeii din grădiniţa mamei, dar nu degeaba, mai un plivit/copilit, care cum îi zice, tot aia e, începură deodată să curgă mesajele prin telefon: reacţie, reacţie, vrem o reacţie! La ce? Ce a bubuit? Ce s-a întâmplat??

S-au găsit bani pentru dublarea alocaţiilor, pentru creşterea punctului de pensie, a venit vreun investitor strategic în ţară şi aduce sute de milioane de euro şi mii de locuri de muncă, s-a terminat de construit Centura Capitalei (e la guvern), se deschide Metroul din Drumul Taberei (tot la guvern), s-au modernizat CET-urile guvernului, să nu ne mai dea eroare??

Nu, nuu, nuu!! Nimic din toate astea!! Dar?? S-a unit ‘dreapta’!! Wooooowww!!! Cine?? Partidele de dreapta!! Tare de tot!! Bulversant! Teribil! Eclatant! Vezuvian!! Dacă nu ar fi de râs, ar fi chiar de plâns!

Asta era problema naţională! Asta era problema Capitalei! Aveam de toate dar nu aveam ’dreapta’ unită! Unită să ce? Să fure? Să mintă? Să aducă în posturi-cheie semidocţi, rubedenii, să transfere haosul din Guvern la Primărie? Să dea tunuri de genul Unifarm? Să dea retrocedări de genul tranzacţiei pentru fraţii Micula, să scoată patrimoniul la vânzare pe 2 lei, să readucă cele 4-5 firme căpuşă care au subjugat bugetul Capitalei?

Asta au făcut la guvernare, asta vor să facă şi prin primării şi consilii judeţene!

Ce reacţie pot să am? Una de dezgust pentru manipularea pe care o practică! O precizare pot să fac, totuşi, referitoare la bau-bau-ul electoral numit dreapta “unită”. Dacă şi Usr/Plus sunt de dreapta!!

Cu ce mână îşi leagănă o mamă copilul? Cu ce mână îl alintă? Cu ce mână se lucrează pământul? Cu ce mână se operează pe cord? Cu ce mână se conduce un supersonic? Cu ce mână se dă primul ajutor? Avem nevoie de ambele mâini în viaţă! Dumnezeu ne-a creat unici şi compleţi!

Această temă falsă că ‘dreapta’ e bună şi de stânga nu e nevoie este la fel de ridicolă precum marii bărbaţi politici care s-au unit azi în numele a orice dar numai a cetăţenilor nu!

Spun de 4 ani şi repet : dotarea spitalelor, modernizarea transportului public, consolidarea clădirilor cu bulină, construirea de pasaje şi poduri sunt probleme pur şi simplu! Care trebuie rezolvate, nu catalogate! Pentru care e nevoie de oameni implicaţi, muncitori, bătăioşi, cu dorinţa de a răsturna munţii pentru oameni.

Aţi văzut vreunul cu aceste semnalmente în poza de “dreaptă unită”? Cea care a închis spitale, a amputat pensii şi salarii acum câţiva ani şi a gestionat dezastruos pandemia anul acesta? Nu doar eu n-am văzut! Sunt din ce în ce mai mulţi care nu mai rezonează la parodia cu ‘dreapta unită’!

Mă întorc la roşii! Poate fac o salată!!”, a scris Firea pe platforma de socializare.

Reamintim că, sâmbătă, PNL, USR şi PLUS au bătut palma pentru Capitală. Liderii noii alianţe electorale au anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, că îl susţin pe Nicuşor Dan pentru Primăria Generală şi vor susţine candidaţi comuni la primăriile de sector, după cum urmează:

Sectorul 1 - Clotilde Armand (USR)

Sectorul 2 - Radu Mihai (USR)

Sectorul 3 - Adrian Moraru (PNL)

Sectorul 4 - Simona Spătaru (PLUS)

Sectorul 5 - Cristian Băcanu (PNL)

Sectorul 6 - Ciprian Ciucu (PNL)

În acelaşi timp, viceprimar al Capitalei ar urma să fie liderul PLUS Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii din Guvernul Cioloş.

Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne