WTA Cincinnati 2019. Madison Keys, victorie rarisimă în faţa Simonei Halep (video)

Victorie fantastică reuşită de jucătoarea americancă în faţa reprezentantei noastre după o pauză de mai bine de cinci ani de zile, aceasta din urmă impunându-se în ultimele cinci meciuri din cele şase de până acum. Un succes obţinut la limită, scor final 6-1, 3-6, 7-5.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep (27 ani, 4 WTA) a fost oprită din drumul ei către careul de aşi al tabloului principal de simplu din cadrul turneului WTA Premier 5 “Western & Southern Open“ de la Cincinnati de jucătoarea ţării gazdă, americanca Madison Keys (24 ani, 18 WTA), după un duel nebunatic ce a durat mai bine de două ore de joc (123 minute mai exact). Scorul final a fost 6-1, 3-6, 7-5.

Keys, care venea după victoria cu 6-4, 6-1 obţinută în faţa rusoaicei Daria Kasatkina (22 ani, 44 WTA), a dovedit un psihic şi o formă fizică admirabilă în faţa fostei lidere mondiale, pe care nu o mai învinsese de cinci ani de zile, situaţia dintre cele două iubitoare ale sportului alb în confruntările directe fiind în continuare net superioară româncei (5-2). Prima înfrângere a Simonei a fost la Sydney 2014.

Sportiva din Statele Unite şi-a asigurat astfel prezenţa în sferturile competiţiei dotat cu premii totale de 2.944.486 dolari, pentru a doua oară consecutiv.

Keys a fost peste Simona în primul set, un început modest arătat de aceasta din urmă, motivat probabil de accidentarea suferită la tendonul lui Ahile la Rogers Cup (Toronto), constănţeanca fiind nevoită atunci să abandoneze la sfatul medicului partida cu cehoaica Marie Bouzkova, în sferturi, după primul set la scorul de 4-6, în favoarea adversarei.

Momentele bune ale fostei lidere mondiale au început cu setul doi, dominând-o tehnic şi tactic pe oponenta sa, după ce aceasta din urmă a scăzut nivelul de joc, campioana noastră profitând de situaţie trimiţând lupta în decisiv. Aici tripla finalistă de la Cincinnati (2015, 2017, 2018) a început destul de rău, fiind condusă cu 3-0, pentru ca apoi să reuşească să egaleze, 3-3, după ce în prealabil a salvat patru mingi de 4-0. Soarta meciului a fost până la urmă favorabilă lui Keys. Halep a salvat o minge de meci la 5-4, apoi Keys a făcut 6-5, pentru ca apoi să încheie cu 7-5.

Strategia lui Keys de a risca mai mult a fost răsplătită.

Keys a contabilizat 10 aşi şi 3 duble greşeli, în timp ce Halep a avut 3 aşi, respectiv 5 duble greşeli.

Simona Halep va fi răsplătită pentru evoluţia sa cu un cec de 30.330 dolari şi 105 puncte WTA.