WTA Sidney 2019. Simona Halep pierde confruntarea cu Ashleigh Barty! Declaraţiile campioanei noastre (video)

"A fost un meci bun, după aproape 4 luni de când am jucat ultima dată, la US Open, un meci întreg. Cred că am fost la un nivel bun azi.. Am avut multe şanse să trec în avantaj, dar nu am putut. Simt că încă nu am ritmul necesar." - Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Captură foto)

Simona Halep a început anul mai puţin bine, numărul unu mondial pierzând meciul de debut al noului sezon competiţional, miercuri, în runda a doua a turneului WTA Premier “Sidney Internaţional”, susţinut în compania jucătoarei ţării gazdă, australianca Ashleigh Barty (22 ani, 15 WTA).

Campioana noastră revenită în circuit după o pauză de inactivitate sportivă de câteva luni - mai exact din luna septembrie 2018, din cauza problemelor de sănătate, s-a înclinat deloc uşor, în două seturi identice, cu scorul de 6-4, 6-4 după o oră şi 27 de minute de joc efectiv.

"A fost un meci bun, după aproape 4 luni de când am jucat ultima dată, la US Open, un meci întreg. Cred că am fost la un nivel bun azi, nu am fost inspirată la unele puncte importante. Ea a jucat foarte bine, slice-ul ei a fost foarte bun azi. A meritat să câştige acest meci, dar şi eu am fost foarte aproape să câştig. Am avut multe şanse să trec în avantaj, dar nu am putut. Simt că încă nu am ritmul necesar." a declarat constănţeanca în conferinţa de presă de după meci.

Românca, cap de serie numărul unu al circuitului de 823.000 de dolari, a alergat foarte bine în teren, dar nu a gestionat cum trebuie momentele cheie ale jocului. În schimb, adversara sa a fost mai concentrată, a abordat inteligent jocul din punct de vedere tehnic, jucând foarte bine punctele importante.

"Ashleigh a jucat un un tenis bun azi, ea a jucat mereu un tenis bun contra mea, toate meciurile noastre au fost foarte disputate. Azi a fost un pic mai bună decât mine pentru că are, probabil, 10 meciuri mai mult jucate decât mine anul acesta, a fost mai bine pregătită decât mine." a continuat sportiva de la malul Mării Negre, care se pregăteşte acum de Melbourne, primul Grand Şlam al anului, unde anul trecut a jucat finala.

În confruntările directe scorul este în continuare favorabil Simonei, 2-1, ele duelându-se de două ori anul trecut - în semifinalele de la Montreal (6-4, 6-1), respectiv optimile de la Cincinnati (7-5, 6-4).

Simona Halep va primi pentru participare un cec în valoare de 11.620 dolari şi 55 de puncte WTA.