Yahoo News: Jaful de organe al Chinei comuniste ajunge în presa mainstream

Ilustrare, în capitala taiwaneză Taipei, a macabrei industrii de recoltare forţată de organe organizată de China comunistă, 23 aprilie 2006.
Ilustrare, în capitala taiwaneză Taipei, a macabrei industrii de recoltare forţată de organe organizată de China comunistă, 23 aprilie 2006. (PATRICK LIN/AFP/Getty Images)

Un avocat pentru drepturile omului a acuzat guvernul chinez de uciderea membrilor minorităţii musulmane uigure şi a practicanţilor Falun Gong, pentru a le recolta cu forţa organele, raportează Yahoo News.

Avocatul Hamid Sabi este reprezentant al China Tribunal - un grup independent de magistraţi fondat pentru a examina problema recoltării de organe din China. Tribunalul este condus de avocatul britanic Sir Geoffery Nice, care a condus anterior ancheta ce îl viza pe preşedintele sârb Slobodan Milosevic.

„Recoltarea forţată a organelor de la prizonieri de conştiinţă, inclusiv minorităţile religioase ale uigurilor şi grupul Falun Gong, a avut loc ani de zile în toată China, la o scară semnificativă”, a declarat Sabi la U.N.H.R.C. - Comisia pentru drepturile omului din cadrul ONU.

Raportul final al tribunalului cu privire la această problemă detaliază abuzurile comise de guvernul chinez şi afirmă că regimul comunist a făcut presiuni asupra medicilor „să taie corpurile [victimelor] aflate încă în viaţă pentru a lua rinichii, ficaţii, inimile, plămânii, corneea şi pielea şi a le transforma în mărfuri pentru vânzare”.

Falun Gong, o practică religioasă bazată pe meditaţie, este ţinta unei campanii masive de persecuţie începută în 1999 de Jiang Zemin, la vremea respectivă liderul Partidului Comunist. Dictatorul chinez a ordonat închiderea pe scară largă a practicanţilor în închisori, reeducarea lor şi eradicarea completă a mişcării spirituale de către aparatul de securitate al Partidului.

China susţine că a încetat să mai utilizeze organe de la prizonieri executaţi în 2015, ascunzându-se după o lege controversată care permite extragerea organe de la deţinuţii de drept comun condamnaţi la moarte, dacă aceştia îşi dau consimţământul.

Cu toate acestea, numărul imens al organelor disponibile pe piaţa neagră din China, timpii foarte scurţi de aşteptare pentru transplant - de până la o săptămână - sugerează că în China ar exista o sursă masivă de organe care sunt accesibile la cerere - alta decât condamnaţii la moarte executaţi, al căror număr nu poate depăşi 10 mii pe an.

China este acuzată simultan de încălcarea drepturilor omului în ceea ce priveşte minoritatea uigură. Rapoartele din regiunea Xinjiang, zonă unde locuieşte această populaţie minoritară, indică faptul că regimul comunist a arestat aproximativ un milion de uiguri şi i-a închis în lagăre de reeducare politică şi religioasă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii