Ye Meng Yuan, victima accidentului Asiana ar fi fost lovită de camioanele pompierilor de două ori

Avionul companiei Asiana, 12 iulie 2013.
Avionul companiei Asiana, 12 iulie 2013. (Justin Sullivan / Getty Images)

Televiziunea CBS a surprins imagini de la locul accidentului care a avut loc pe 6 iulie 2013, în care a fost implicat avionul companiei Asiana. Acesta efectua o aterizare pe Aeroportul din San Francisco.

Din materiale video analizate recent reiese că Ye Meng Yuan, supravieţuitoare a accidentului, ar fi fost lovită de două maşini de pompieri.

Cu ajutorul noilor imagini, autorităţile pot identifica cine este responsabil de moartea lui Ye Meng. Tânăra se număra printre supravieţuitorii accidentului aviatic şi se afla întinsă pe pământ în apropierea aeronavei, atunci când a fost lovită de una dintre maşinile de pompieri aflate în timpul operaţiunilor de salvare, transmite CBS.

Ye Meng, parţial acoperită de spumă, a fost observată de unul dintre pompierii prezenţi. Acesta a fost filmat de una dintre camere atunci când îl avertiza pe unul dintre şoferi că o persoană se află în apropierea aeronavei.

Un alt pompier a fost înregistrat în timp ce ghida maşinile salvatorilor pe lângă adolescentă, pe când aceasta era încă în viaţă, conform investigatorilor.

Chiar dacă era acoperită parţial de spumă, tânăra putea fi observată destul de bine, însă, neatenţia celor care trebuiau să o salveze s-a dovedit a-i fi fatală. Aceasta a fost lovită de o maşina condusă de unul din şoferii atenţionaţi de poziţia victimei, cu doar 15 minute în urmă. La puţin timp după aceea, Ye Meng ar fi fost lovită de o altă maşină a pompierilor. Anchetatorii nu au putut determina dacă tânăra a murit în urma primului incident sau în urma celui de-al doilea.

Conducătorul echipajului din San Francisco care s-a ocupat de evacuarea victimelor accidentului de avion, Joanne Hayes-White, a motivat lipsa de neatenţie a oamenilor săi prin contextul dificil în care s-au desfăşurat operaţiile de salvare.

”A fost o zi grea, în care oamenii au trebuit să ia decizii dificile. La faţa locului, pompierii au fost nevoiţi să decidă dacă să îngrijească o persoană care părea decedată sau să intre în avionul în flăcări, în care se aflau peste 300 de oameni care trebuiau salvaţi”, a explicat Joanne Hayes-White.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe