Yellowstone: Erupţia unui gheizer uimeşte oficialii. Obiecte bizare descoperite în urma evenimentului

Gheizerul Ear Spring din Parcul Naţional Yellowstone din SUA
Gheizerul Ear Spring din Parcul Naţional Yellowstone din SUA (Wikipedia.org)

Un gheizer de mult timp neactiv în Yellowstone a erupt pe neaşteptate luna trecută şi oficialii parcului american au dezvăluit faptul că au fost descoperite “obiecte bizare” după ce, în timpul evenimentului, apa fierbinte a fost aruncată la peste 9 metri în aer.

Gheizerul Ear Spring a erupt în luna septembrie, fiind cea mai mare explozie a acestuia în peste 60 de ani, potrivit Express.co.uk.

Situat deasupra unui crater vulcanic, Yellowstone este renumit pentru primăveri fierbinţi şi a fost asociat cu o viitoare catastrofică erupţie vulcanică.

Parcul a experimentat o activitate termică intensă în zona în care este localizat gheizerul Ear Spring.

Unele dintre terifiantele incidente recente includ noi fisuri la suprafaţă şi în craterul Yellowstone, precum şi o “nouă activitate termică” ce a dus la închiderea unei populare poteci din scânduri.

Gheizerul Ear Spring a aruncat apă la peste 9 metri în aer în 15 septembrie, dar numai acum au dezvăluit oficialii recenta descoperire făcută după respectivul eveniment.

Autorităţile parcului au precizat că în momentul erupţiei gheizerului Ear Spring, bucăţi de moloz şi diverse obiecte au căzut din cer.

Oficiali ai Serviciului pentru Parcul Naţional au declarat că obiectele descoperite ar putea data din anii 1930 şi probabil au fost aruncate de turişti în ultimii 80 de ani.

Un purtător de cuvânt al Serviciului a scris pe Facebook: “După erupţia gheizerului Ear Spring în 15 septembrie, angajaţii au descoperit un amestec bizar de obiecte răspândite în jurul orificiului său!

“Unele obiecte sunt în mod evident istorice: ele vor fi inventariate de curatori şi ar putea ajunge în arhivele de la Yellowstone”.

Printre obiectele respective, angajaţii Parcului Naţional au descoperit cutii de bere, o parte a unui bolţar, o cană şi o lingură din plastic, mucuri de ţigări, un semn legat de urşii sălbatici, zeci de monede şi o suzetă pentru bebeluşi din anii 1930.

Oficiali ai Yellowstone au reiterat rugămintea ca vizitatorii să nu mai arunce gunoaie în gheizere.

US Geological Survey a minimalizat recenta amplificare a activităţii din jurul vulcanului din Yellowstone.