Yuki Kawauchi a câştigat maratonul de la Boston (video)

'E cea mai frumoasă zi din viaţa mea. Este Boston. Cea mai mare cursă din lume' a declarat atletul japonez la finalul cursei, care a înregistrat timpul de 2 h 15 min 58 sec.
Atletul japonez Yuki Kawauchi.
Atletul japonez Yuki Kawauchi. (Captură foto)

Atletul japonez Yuki Kawauchi a câştigat, luni, cea de-a 122-a ediţie a maratonului de la Boston (Statele Unite), acesta trecând primul linia de sosire în dauna campionului en-titre, kenyanul Geoffrey Kirui, care a fost nevoit să se mulţumească cu poziţia a doua.

Cursa desfăşurată pe vreme rea, cu ploaie şi doar trei grade Celsius înregistrate la ora startului, i-a adus niponului a cincea victorie consecutivă după maratoanele de la Hofu (Japonia), Marshfield (Massachusetts), Kitakyushu (Japonia) şi Wanjinshi (Taiwan).

Acesta a fost cronometrat la final cu timpul 2 h 15 min 58 sec, el fiind urmat la 2 minute şi 25 de secunde de campionul mondial Geoffrey Kirui şi la 2 min 37 secunde de americanul Shadrack Biwott.

La feminin, trofeul din acest an a revenit atletei din Statele Unite, Desiree Linden care a terminat cursa după 2 h 39 min 54 sec. În urma ei a sosit o altă americancă, Sarah Sellers, la 4 min 10 sec distanţă, respectiv canadianca Krista Duchene, la 4 min 26 sec.