“Zăpada portocalie” transformă pârtii de schi din estul Europei în peisaje marţiene

Scene din filme ştiinţifico-fantastice au putut fi observate pe unele pârtii de schi din estul Europei, după ce acestea au fost acoperite de o zăpadă... portocalie!
Pârtii de schi acoperite de praf saharian, fac să arate peisajul ca "pe Marte"
Pârtii de schi acoperite de praf saharian, fac să arate peisajul ca "pe Marte" (Instagram/@margarita_alshina)

Schiorii din estul Europei au rămas uimiţi când un strat de zăpadă portocalie a acoperit pârtiile de schi în weekend.

Imagini cu zăpadă portocalie au fost distribuite pe reţele de socializare din Rusia, Bulgaria, România şi Republica Moldova.

Se presupune că fenomenul a fost cauzat de o furtună de nisip din deşertul Sahara.

Un utilizator de Instagram a distribuit imagini din staţiunea Soci din Rusia, cu textul: “Peisaje marţiene, apocalipsa pe munte - astăzi!”

Un amestec de nisip, praf şi particule de polen – provenind din furtuni care au avut loc în nordul Africii – a fost transportat peste mare şi a dat zăpezii culoarea portocalie, susţin unii oameni de ştiinţă.

Imaginea neobişnuită are loc la fiecare cinci ani, potrivit meteorologilor.

Un satelit al Programului Copernicus de la Agenţia Spaţială Europeană a publicat imagini cu valul de praf portocaliu în timpul deplasării sale peste Mediterană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură