Zece cetăţeni moldoveni care se află în zona de conflict din Fâşia Gaza sunt ajutaţi să plece în Egipt

Bombardamente israeliene în Fâşia Gaza, 16 iulie 2014
Bombardamente israeliene în Fâşia Gaza, 16 iulie 2014 (JACK GUEZ/AFP/Getty Images)

Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova a declarat că moldovenii au apelat la consulatul Federaţiei Ruse din enclavă şi au primit asistenţă pentru a părăsi teritoriul.

În prezent, cetăţenii moldoveni se află la un punct de trecere a frontierei dintre Fâşia Gaza şi Egipt şi aşteaptă să primească vize.

Ambasada Moldovei din Israel a luat legătura cu aceşti cetăţeni pentru a-i evacua de duminică, dar ei au refuzat, din motiv că procedura ar dura mai mult timp.

Conflictul dintre Fâşia Gaza şi Israel este o parte a disputei îndelungate israeliano-palestiniene. În iulie 2014, Israelul a declanşat o operaţiune militară în Fâşia Gaza, care s-a soldat până în prezent cu peste 1600 de persoane ucise, atât în rândul palestinienilor, cât şi al israelienilor.

În prezent, în Fâşia Gaza, se află 38 de cetăţeni moldoveni, inclusiv cei zece care sunt ajutaţi să părăsească zona de conflict.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe