Zeci de migranţi sireni şi irakieni salvaţi de politia de frontieră din Constanţa

Refugiaţii sirieni îşi găsesc cu greu adăpost într-o altă ţară de la  declanşarea războiului în Siria în 2011.
Refugiaţii sirieni îşi găsesc cu greu adăpost într-o altă ţară de la declanşarea războiului în Siria în 2011. (OZAN KOSE / AFP / Getty Images)

Un grup de 70 de migranţi, majoritatea din Siria şi Irak, înghesuiţi pe un pescador, au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră din Constanţa în urma unei intervenţii pe mare, relatează Mediafax.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră constănţeni au observat, vineri noapte, prin sistemul de supraveghere SCOMAR, o navă suspectă care se deplasa spre ţărmul românesc, la aproximativ zece mile marine de Capul Tuzla.

Înspre vasul suspect au fost trimise două nave ale Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră descoperind că pe ambarcaţiunea tip pescador, în lungime de aproximativ 20 de metri lungime, erau îmbarcate în jur de 70 de persoane. Verificările ulterioare au relevat că pescadorul plecase de pe coasta Turciei, având la bord şapte copii, între care un bebeluş de numai cinci luni, 20 de femei şi 43 de bărbaţi, majoritatea cetăţeni sirieni şi irakieni, care nu vorbeau limba română.

Având în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile, vântul puternic şi mare agitată în larg, precum şi numărul prea mare de persoane pe ambarcaţiunea improprie transportului, poliţiştii de frontieră au declanşat procedurile specifice pentru o salvare pe mare la care a luat parte şi o ambarcaţiune a Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare.

Pescadorul a fost adus în siguranţă în Portul Constanţa, sâmbătă dimineaţă. Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz, pentru a stabili identitatea şi naţionalitatea migranţilor şi identificarea călăuzelor. Ulterior, grupul de migranţi va intra în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne