Zgonea dă cu subsemnatul la DNA. În calitate de martor

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi-a petrecut parte din dimineaţa de vineri la DNA, unde a dat declaraţii în dosarul Olguţei Vasilescu, potrivit unor surse.
Valeriu Zgonea
Valeriu Zgonea (Epoch Times România)

Valeriu Zgonea, (încă) preşedinte al Camerei Deputaţilor, s-a prezentat vineri dimineaţa la DNA, unde a dat declaraţii timp de o oră. La ieşire, Zgonea a refuzat să ofere informaţii despre dosarul în care a fost citat, precizând doar că a fost chemat de procurori în calitate de martor.

”Este vorba de un dosar în care am fost citat ca martor. Nu pot să spun mai multe. E o cercetare în desfăşurare. Când suntem citaţi ca martor, trebuie să spunem totul pentru aflarea adevărului pentru a avea un alt tip de societate. Mi-am făcut datoria. Comunicarea publică o va face procurorul de caz de la DNA.

Nu comentez în ce dosar. Nu comentez nimic, nu e corect şi legal. Trebuie să păstrez toate obligaţiile pe care le am, conform legii. Am dat o declaraţie în faţa procurorului de caz. Toţi trebuie să respectăm legile în România. De câte ori voi fi citat ca martor, în orice dosar, e datoria mea să vin aici şi să spun adevărul.

M-am prezentat ca orice cetăţean. Prezenţa mea aici arată că nimeni nu e mai presus de lege. E obligaţie constituţională să vii când eşti citat ca martor. Asta ajută la întărirea instituţiilor statului român. Am dormit liniştit şi o să dorm şi de acum încolo”, a declarat Zgonea, citat de stiripesurse.ro, la ieşirea din sediul DNA.

Potrivit unor surse judiciare citate de digi24.ro, Zgonea ar fi fost citat în dosarul primăriţei oraşului Craiova, Olguţa Vasilescu, acuzată de luare de mită (patru infracţiuni), folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (trei infracţiuni) şi spălare de bani.

Olguţa Vasilescu este acuzată (printre altele) că ar fi luat peste jumătate de miliard de lei mită de la oameni de afaceri în schimbul unor contracte pentru lucrări de reabilitare a faţadelor unor clădiri din municipiul Craiova.

După punerea sub acuzare a Olguţei Vasilescu, Liviu Dragnea şi-a afirmat susţinerea faţă de aceasta.